BAUM Portal English Ana Sayfa İletişim ÜBYS ÖBS ePosta Portal Personel Öğrenci Görevli X

Arkeoloji

ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ ALMANYA’DA PANELE KATILDI

Almanya’nın Cologne and Bonn kentlerinde 22-26 Mayıs 2008 tarihlerinde düzenlenen “19th International Congress of Classical  Archaeology” paneline, Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Mehmet IŞIKLI’nın öncülüğünde Araştırma Görevlileri ve Doktora öğrencilerinden oluşan bir ekip katılmışlardır.

“Archaeology  and Economy in the Ancient World” konulu panelde:

The Economic Structure of  Eastern Anatolian Highland from Urartian Period to the End of Late Antiquity”, oturumunda, Dağlık Doğu Anadolu’nun ekonomik yapılanması, Paleolitik Dönemden Geç Antik Döneme kadar beş farklı sunum halinde anlatılmıştır. Bölgenin arkeolojik ve kültürel geçmişinin ayrıntılı bir şekilde ele alınarak gerçekleştirildiği bu çalışmalar kronolojik olarak aşağıdaki gibi sunulmuştur:

• Arş. Gör. Ayşegül Akın ARAS, “Socio-economic Structure of the Eastern Anatolia Region before Urartian Kingdom”
  • Prof. Dr. Mehmet IŞIKLI – Arş.  Gör. Oğuz ARAS, “Observations on the Urartian Economy in the Light of the Excavations  at Ayanis Castle”
  • Leila AFSHARİ, “The Economic condition of the Eastern Anatolian Highland (Armenia Satrapy) during the Achaemenid Period”
  • Elif YAVUZ – Arş. Gör.Nusret  Burak ÖZSOY, “The Economic and Political State of Eastern Anatolia during the Classical Period”
 Arş. Gör.Ahmet Cuneydi HAS, “Economic Mobility in Eastern Anatolia during the Byzantine Period.”