ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ DAĞCILARI ŞEHİTLERİMİZ ANISINA TIRMANDI

Türkiye'nin dört bir yanından 206 lisanslı dağcının katıldığı "Geleneksel 18. Çanakkale Şehitlerini Anma Kaz Dağları Tırmanışında Üniversitemizi Atatürk Üniversitesi Spor Kulübü temsil etmiştir.

Kulüp Başkanı Uzm. Deniz İpekten‘in kafile başkanlığında ki ekipte kulüp eğitmeni ve tırmanış sorumlusu olarakYunus Emre Karaca ile Bilal Cingöz’ün yanı sıra 10 lisanslı dağcımızkatılmıştır. Ana kamp yeri Ayazma' dan sabah saat 05:00'de başlayan tırmanış13:00'de kar ve tipi altında ki Kaz Dağları zirvesine ulaşılarak TürkBayrakları açılmış ve İstiklal Marşı okunmuştur. Çok duygusal anların yaşandığıbu tırmanış etkinliğinde Atatürk Üniversitesi Spor Kulübü Dağcıları tümdağcılara yaptığı yardım ve destekler neticesinde herkesin takdirini toplayarakAtatürk Üniversitesini en iyi şekilde temsil etmiştir.

Üniversitemizi temsi eden dağcılarımıza da teşekkür eden Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak; bu vesileyle Çanakkale deniz muharebelerinde vatanları uğrana can vermiş şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle andıklarını belirterek bu kahramanlık destanının gelecek nesillere aktarılmasının, hepimizin en önemli görevlerinden biri olduğunu söyledi.

HABER MERKEZİ