BAUM Portal Ana Sayfa İletişim ÜBYS ÖBS ePosta Portal Personel Öğrenci Görevli X

Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları A.D

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Tıp Fakültesi’nin kuruluşu ile birlikte hizmet vermeye başlamış ve günümüze kadar gelmiştir. Tıp Fakültesi’nin gelişmesine ve yenilenmesine paralel olarak  Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’da her türlü yeni gelişmeleri takip ederek hizmetlerini en iyi şekilde sürdürme çabası içinde  olmuştur. Şimdiye kadar 1000’e yakın uzman ve çok sayıda akademisyen yetiştirerek ülkemiz hizmetine sunmuştur.

-          Doğu Anadolu’nun tümüne hizmet veren bir referans merkezi konumundadır. Anabilim dalımıza bağlı 7 bilim dalında 15 öğretim üyesi ile birlikte Eğitim- Araştırma ve Hasta Hizmetleri sürdürülmektedir.

-          Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’nda yılda 40000 poliklinik, 29500 Acil poliklinik yapılmakta 5000 yatan hastaya hizmet verilmektedir.

-          Prematüre ve Yenidoğan , Çocuk Endokrinoloji ve Metabolizma, Çocuk Kardiyoloji, Çocuk Gastroenteroloji, Hepatoloji ve Beslenme, Çocuk Nefroloji, Çocuk Onkoloji, Çocuk Nöroloji Bilim Dal’larına sahiptir.