BAUM Portal English Ana Sayfa İletişim ÜBYS ÖBS ePosta Portal Personel Öğrenci Görevli X

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi

MİMARLIK BÖLÜMÜ

MİM-301 ve MİM-302 Mimari Tasarım Stüdyosu V-VI dersleri kapsamında Amasya, Balıkesir ve Bursa şehirlerine 3-8 Mart tarihleri arasında teknik gezi düzenlenmiştir. Mimarlık Bölümü 3. sınıf öğrencileri ile Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Fatma Zehra Çakıcı ve Ar. Gör. Emral Mutlu’nun katıldığı; ve Atatürk Üniversitesi’nin desteği ile Ayvalık Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen teknik gezide Ayvalık’ta mimari proje ön inceleme çalışmaları yapılmıştır. Bu bağlamda, Ayvalık tarihi dokusunda yer alacak Konak ve Uygulamalı Lise nasıl olmalıdır sorusuna cevaplar aranmıştır. Tarihi dokuda belirlenen proje alanı ve yakın çevresinde ölçümler alınarak siluet çalışmaları yapılmış, bu alanda yer alan yapılar, mimari stil, teknik, teknoloji ve malzeme özellikleri açısından incelenerek dokümante edilmiştir. Ayvalık’ın yakın çevresinde yer alan Sarımsaklı, Şeytan Sofrası, Cunda Adası ve Küçükköy bölgeleri ziyaret edilmiştir. Katılımcı öğrenci ve öğretim üyeleri, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’i makamında ziyaret ederek yardım ve desteklerinden dolayı teşekkür etmişlerdir.

Satır içi resim 4

Satır içi resim 3