BAUM Portal English Ana Sayfa İletişim ÜBYS ÖBS ePosta Portal Personel Öğrenci Görevli X

Edebiyat Fakültesi

Sudan Peace Üniversitesi Rektörü Fakültemizi Ziyaret Etti

Çeşitli konularda görüş alışverişinde bulunmak üzere Erzurum’a gelen ve Atatürk Üniversitesinin misafiri olan Sudan Peace Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Abdalla Makeen İbrahim ile Sudan Peace Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. B. Osman Haroun Mohammed, Fakültemize de ziyarette bulundular. Türkiye'de ve Atatürk Üniversitesinde bulunmaktan büyük memnuniyet duyduklarını dile getiren Sudanlı hocalar, Üniversitemizin pek çok Fakültesiyle ikili ilişkiler kurmak istediklerini dile getirdiler. Ayrıca Sudan Peace Üniversitesinde Fakültemizin Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü kurması arzularını dile getirdiler. Fakültemiz Dekanlık makam odasında yapılan görüşmeye katılan Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Süleyman Efendioğlu, Arap Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nevzat Hafis Yanık, Veteriner Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Armağan Hayırlı, Orta Doğu ve Orta Asya Kafkaslar Araştırma ve Uygulama Merkezi (ODAK) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Gürsoy SOLMAZ ve Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Yardımcısı Prof. Dr. Muharrem Daşdemir, yapılan ziyaretten büyük onur duyduklarını, özellikle Müslüman ülkelerin üniversiteleri ile yapılan dayanışmaların günümüz dünyasında bizler için büyük önem taşıdığını; Sudan Peace Üniversitesi ile de her türlü iş birliğine elden gelen desteğin verileceğinin altını çizdiler.