BAUM Portal English Ana Sayfa İletişim ÜBYS ÖBS ePosta Portal Personel Öğrenci Görevli X

Tarihçe

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi 04.07.1997 Tarih ve 23039 Sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanan 97/9535 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulmuştur.

Yüksek Öğretim Kurumu’nun 16.12.1997 tarihli Yürütme Kurulu toplantısında alınan kararla İletişim Fakültesi bünyesinde Radyo-TV ve Sinema, Gazetecilik ile Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümlerinin kurulması öngörülmüştür.

Fakültenin Radyo-TV Sinema bölümü 1999 yılında, Gazetecilik bölümü 2003 yılında, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü ise 2010 yılında ilk öğrencilerini alarak eğitim-öğretim hayatına başlamıştır.

3 bölümde eğitim-öğretim veren İletişim Fakültesi’nin ikinci öğretim programı 2009 yılında açılmıştır.

Fakültemizin pedagojik formasyon eğitimi ise 2009-2010 öğretim yılında başlamıştır.

Nitelikli eğitim-öğretim ilkesini benimseyen İletişim Fakültesi, sahip olduğu akademik kadrosu ve uygulama imkânları ile lisans ve lisansüstü düzeyde eğitim vermektedir.