Hastane English Ana Sayfa İletişim ÜBYS ÖBS ePosta Portal Personel Öğrenci Görevli X
Üniversitemiz Yönetim Birimler Öğrenciler Bağlantılar Açıköğretim Kütüphane

Atatürk Üniversitesi

TÜBİTAK-SOBAG Projeleri Yurt Dışı Saha Çalışması İmkânı

Değerli Akademisyenler,

TÜBİTAK Sosyal ve Beşeri Bilimler alanındaki projeler için yurt dışı saha çalışması imkânı sağlamaya başlama kararı almıştır. Araştırmacıların aşağıdaki şartları sağlamaları koşuluyla yurt dışı saha çalışmaları TÜBİTAK tarafından desteklenecektir;

• İhtiyaç duyulan verilerin temin edilmesinin başka bir yolunun olmaması.
  • Araştırma sonuçlarının Türkiye’de kullanılması ve ülkemizde ihtiyaç duyulan bir husus olması.
  • İlgili ülkelerden gerekli izinlerin alınmış olması.
  • Yurt dışı saha çalışması için talep edilebilecek bütçenin ilgili programın destek üst limitinin %30’unu geçmemesi.
  • Bu destek sadece SOBAG’a sunulacak projelerle sınırlıdır.

Bu kapsamda geliştireceğiniz projeleriniz için Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisimiz sizler için Teknik ve Bilimsel destek vermektedir. Proje önerilerinizin özet, kapsam, yaygın etki, özgün değer vs. bölümleri  gizlilik ve etik ölçülere dikkat edilerek uzman ekibimiz tarafından incelenmekte ve bilimsel rapor olarak sizlere sunulmaktadır. Size daha hızlı hizmet verebilmemiz için web sayfamızda yer alan destek formuna (http://pdo.atauni.edu.tr/index.php/iletisim/proje-yazim-destek-talebi/) talebinizi açık bir şekilde yazabilirsiniz. Ayrıca ofisimize gelerek uzmanlarımız aracılığıyla randevu talebi oluşturabilirsiniz.

Proje  Geliştirime ve Koordinasyon Ofisi Koordinatörü

Prof. Dr. Hasan  Özdemir