Elektrik ve Enerji

Tanıtım

ANABİLİM DALI BAŞKANININ MESAJI

Programın  Amacı

Teknik bir program olmanın yapısı gereği, öğrencilerimiz derslerde aldıkları teorik bilginin yanı sıra yoğunlaştırılmış bir uygulamalı eğitimle becerilerini geliştirmektedirler. Yapılan projelerle derslere olan ilginin artması ve sektöre ilişkin piyasa bilgisinin güncel kalması sağlanmaktadır. Meslek Yüksekokullarının birer meslek edindirme kursundan çok ötesinde olması bilinciyle derslerimiz, mesleki konuların ötesinde, sosyal yaşama, insan ilişkilerine, pazarlamaya, girişimciliğe yönelik içeriğiyle öğrencilerimizi ileriki kariyerlerine ve yaşama hazırlamayı hedeflemektedir.

Programın  İş İmkanları

Mezun olan öğrencilerimiz elektrik ve elektronik tekniker ünvanı ile çalışma hayatına atılacaklardır. Türk Telekom, özel hücresel telefon şirketleri, elektrik üretilen küçük veya büyük ölçekli barajlar vb. Tüm elektrik teknikeri ihtiyacı olan alanlarda rahatlıkla iş bulabilmektedirler. Bunun yanında kendi işyerini kurup çalışmayı tercih eden öğrencilerimiz çoğunluktadır.

Dikey  Geçiş Yapılabilecek Bölümler

Öğrencilerimiz mezun olduktan sonra ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavında başarılı olmaları halinde fakültelerin; Bilgisayar ve Kontrol Öğretmenliği, Elektrik Mühendisliği, Elektrik Öğretmenliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik Öğretmenliği, Elektronik ve Bilgisayar Öğretmenliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Öğretmenliği, Endüstriyel Teknoloji Öğretmenliği, Enerji Öğretmenliği, Fizik, Havacılık Elektrik ve Elektroniği, Kontrol Öğretmenliği, Meteoroloji Mühendisliği, Telekomünikasyon Mühendisliği, Telekomünikasyon Öğretmenliği, Uçak Elektrik-Elektronik, Uzay Mühendisliği bölümlerinde lisans tamamlayabilirler.