Hınıs Meslek Yüksekokulu

Tarihçe

Atatürk Üniversitesi Hınıs Meslek Yüksekokulu; 1998 yılında Teknik Programlar Bölümüne bağlı olarak Gıda Teknolojisi, İnşaat ve Su Ürünleri Sağlık Programları Bölümü Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı Programları açılmıştır.1999 - 2000 Eğitim-Öğretim Yılında Teknik Programlar Bölümü Gıda Teknolojisi ve Sağlık Programları Bölümü Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı Programına alınan 12 öğrenci ile eğitim-öğretime başlanmıştır. 2002-2003 öğretim yılında İktisadi ve İdari Programlar bölümüne bağlı olarak Muhasebe Programı açılmıştır. 2008-2009 öğretim yılında Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı Programın ismi Veteriner Sağlık Teknikerliği olarak değişmiştir. 2009-2010 Eğitim-Öğretim  Veteriner Sağlık Teknikerliği Programın ismi ''Laborant ve Veteriner Sağlık''  olarak değişmiştir. 2016 yılında Gıda İşleme Bölümüne bağlı Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi programı açılmış ancak tercih oranı düşük olduğu için yarı pasif hale getirilmiştir. İnşaat Bölümü'nde yeterli sayıda öğretim görevlisi olmadığı için de bu programa henüz öğrenci alınmamıştır.2017’de Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü açılmış ve bu bölüme bağlı Çocuk Gelişimi Programına 2018-2019 öğretim yılında öğrenci alımı başlamıştır.2018 yılının sonunda Tıbbi Hizmetler Bölümüne bağlı Eczane Hizmetleri ile Tıbbi Laboratuvar Teknikleri programlarının açılması uygun görülmüş olup 2019-2020 eğitim yılında öğrenci alımına başlanmıştır.

Haberler - Duyurular

DİĞER SAYFALAR