Büyük Romulus
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü olarak hazırladığımız “Büyük Romulus” oyunu, 6 Nisan 2026 tarihinde seyircisi ile buluştu.
Friedrich Dürrenmatt’ın Roma İmparatorluğu’nun son dönemini alışılmışın dışında bir imparator figürü üzerinden ele aldığı bu önemli tiyatro eseri; trajik ve mizahi unsurları bir araya getirerek güç, sorumluluk ve tarihsel süreç karşısında bireyin konumunu sade ve ironik bir anlatımla ortaya koyuyor.
Prömiyer gecesinde yüksek enerjisi ve etkileyici sahne performanslarıyla büyük beğeni toplayan oyun, seyircilere unutulmaz bir gece yaşattı. Sanatın, emeğin ve tutkunun bir araya geldiği bu özel geceyi mümkün kılan tüm akademik kadromuzu ve öğrencilerimizi içtenlikle tebrik ediyoruz.
Bu etkileyici atmosferi bir kez daha solumak isteyenler için Büyük Romulus, 15 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek gala gösterimi ile bir kez daha sahnede olacak!
Tüm sanatseverleri bu ironik ve derinlikli yolculuğa ortak olmaya davet ediyoruz.