BAUM Portal English Ana Sayfa İletişim ÜBYS ÖBS ePosta Portal Personel Öğrenci Görevli X

Adalet Meslek Yüksekokulu

Bütünleme Sınavına Girme Şartı

Bütünleme  sınavına o dersten devam şartını yerine getirmiş, notu "DC", "DD" veya "FF" olan öğrenciler girebilir. Notu "CC", "CB", "BB", "BA", "AA" veya "Z" olan öğrenciler bütünleme sınavına giremez.

Devam şartını yerine getirmiş; ancak final sınavına girememiş öğrenciler de bütünleme sınavına girebilir.

Bütünleme sınavına girebilmek için dilekçeye veya başka bir başvuru yapmaya gerek yoktur. Bütünleme sınav programında yazan gün ve saatte doğrudan sınava girilir.

Her zaman son alınan not geçerlidir. Bu sebeple bütünleme sınavına giren öğrencilerin harf notu hesaplanırken artık final notu dikkate alınmaz, vizenin %40`ı finalin de %60`ı alınarak harf notu belirlenir. Yani bütünleme sınavlarında harf notunu düşürme riski de vardır.

Final sınavları için mazeret sınavı yapılmamaktadır.