ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Rektör Çomaklı mesajında şu ifadeleri kullandı.

“Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir”

❝Çünkü bu millet egemenlik için, özgürlük için topyekûn, tek yürek olmuş, elinde avucunda ne varsa, evinde ocağında ne kaldıysa canıyla, malıyla savaşmıştır.

Bu millet “hangi çılgın bana zincir vuracakmış, şaşarım” diyerek kükreyen, önündeki bentleri iman dolu göğsüyle yıkıp geçen, bayrağını, ezanını canından aziz bilen bir millettir. Tabyalarda Nene Hatun, Maraş’ta Sütçü İmam, İzmir’de Hasan Tahsin olan, istiklali yükseltirken izmihlali ayaklarının altına alan bir millettir. “Ya özgürlük ya ölüm” diyerek Çanakkale’den Antep’e, Trabzon’dan Mersin’e vatanın her karış toprağını aziz bilendir.

Türkiye Büyük Millet Meclisini açarak egemenliği askeriyle, mebusuyla, öğrencisi, köylüsü, kadını, erkeğiyle savaşan bu fedakâr halka veren, aynı zamanda geleceği çocuklarda görüp bu güzel günü onlara armağan eden Gazi Mustafa Kemal ve silah ve çalışma arkadaşlarını saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun.❞

Prof. Dr. Ömer ÇOMAKLI