Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü

ULUSLARARASI TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BİLGİ ŞÖLENİ 12-14 MAYIS 2017

Uluslararası Türk Dili ve Edebiyatı Bilgi Şöleni 12-14 Mayıs 2017 tarihleri arasında Atatürk Üniversitesi Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (ATASEM) ve Atatürk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü ortaklığında Erzurum’da gerçekleştirilecektir.

Uluslararası Türk Dili ve Edebiyatı Bilgi Şöleni’nde Türkçe Öğretimi, Klasik Türk edebiyatı, Türk Halk Edebiyatı ve Yeni Türk Edebiyatı ana temalarına yer verilmekle birlikte bilgi şöleni dilbilim ile ilgili tüm çalışma konularını da kapsamaktadır.

Gerçekleştirmeyi düşündüğümüz bu bilgi şöleninde teorik ve uygulamalı çalışmalarını paylaşmak üzere başta TÖMER’ler ve Türkçe öğreten diğer tüm kurumlar olmak üzere bahsedilen alanlarda çalışan tüm akademisyen, öğretmen ve lisansüstü öğrencilerini bir araya getirmeyi amaçlıyoruz. Okulöncesinde Türkçe öğretimi, ilköğretimde Türkçe öğretimi, çocuk edebiyatı ve Türkçe öğretimi, Türkçenin güncel sorunları, Türkçe öğretiminde yeni ve etkili yaklaşımlar, Türkçenin yabancı dil olarak öğretimi, klasik Türk edebiyatı, Türk halk edebiyatı ve yeni Türk edebiyatı konularındaki araştırmalarınızı ve birikimlerinizi bizimle paylaşmanızdan büyük bir mutluluk duyacağız. Bilgi şöleni için göndereceğiniz özetler, Bildiri Özet Kitabı'nda yayımlanacaktır. Bilgi şöleninde sunulan ve içeriği büyük oranda genişletilip tam metin olarak gönderilen bildiriler arasından hakem kurulu tarafından seçilen çalışmalar, Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Dergisi’nin bilgi şöleni için hazırlanan özel sayısında makale olarak yayımlanacaktır.

Yurt içinde ve yurt dışında Türkçeye ve Türk edebiyatına gönül vermiş herkesi, lisansüstü öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi, akademisyenlerimizi yaptıkları çalışma ve uygulamaları Uluslararası Türk Dili ve Edebiyatı Bilgi Şöleni’nde paylaşmaya davet ediyoruz.