BAUM Portal English Ana Sayfa İletişim ÜBYS ÖBS ePosta Portal Personel Öğrenci Görevli X
ISLAMIC STUDIES & ARABIC LITERATURE VERİTABANI DENEME ERİŞİMİNE AÇILMIŞTIR.
2018-09-14
MCGRAW HILL- ACCESS PHARMACY VERİTABANI ABONELİĞİ YAPILMIŞTIR.
2018-06-26
MAKALE İNTİHAL RAPORU HAKKINDA (ITHENTICATE)
2018-03-09

Tarihçe

Atatürk Üniversitesi Merkez Kütüphanesi, 1958-59 Eğitim - Öğretim yılında Şair Nef'i İlköğretim Okulu binasında faaliyete başlamış, 1970 yılında da bugünkü binasına taşınmıştır.Merkez Kütüphane binası 7350 m² alanda 6 bilgi kaynakları salonu, 1 çalışma salonu ve 1 internet salonu ile aynı anda yaklaşık 600 kullanıcıya çalışma alanı ve bilgi hizmeti sunmaktadır.Kullanıcılarımız, 200.000 den fazla basılı kitap, 195.000 civarı e-kitap, 13.000 kadar Üniversitemizde yapılan tezler ve 45 adet veri tabanından yararlanabilmektedirler.Ayrıca, Aralık 2017 tarihinde hizmete sunulan Çalışma Salonu (Ek bina) ise, 8.000 m² alanda 12 çalışma salonu ve 1 internet salonu ile 1250 kullanıcıya çalışma alanı sunmaktadır.Kütüphanenin kuruluş amacı, öncelikle üniversitemiz bünyesindeki eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri ve daha sonra da üniversitemiz dışındaki araştırma faaliyetlerinin gerçekleştirilmesine destek olmak ve bu anlamda kullanıcılarına nitelikli bilgi kaynaklarını sağlamaktır.Atatürk Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı'ndaki hizmetler, 24.05.2017 tarihinde Atatürk Üniversitesi Senatosunda kabul edilen "Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Yönergesi" doğrultusunda devam etmektedir.

Misyon ve Vizyon

Misyonumuz Üniversitemizin eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetlerinin desteklenmesine yönelik, çağdaş ve evrensel boyutta kütüphane hizmeti vermektir. Vizyonumuz Okuyucularının her türlü bilgi ihtiyaçlarını karşılayan, personel, kaynak, teknolojik altyapı ve hizmetleriyle saygın ve örnek bir üniversite kütüphanesi olmaktır.