ÇANAKKALE ZAFERİNİN YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, 18 Mart Çanakkale Zaferinin Yıl Dönümü vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Rektör Çomaklı mesajında şu ifadeleri kullandı:

❝Mehmet Akif’in;

“Şu Boğaz Harbi nedir? Var mı ki dünyada eşi?

En kesif orduların yükleniyor dördü beşi”

mısraları ile destanlaşan, her biri bir kahraman olarak tarihe gömülen, şanlı, imanlı, gözü pek Mehmetlerin bir kara parçasını vatana çevirmelerinin destanıdır Çanakkale.

Bir araya gelmiş koca bir dünyaya karşı, inananların kurşunsuz, potinsiz, tayınsız, silahsız verdikleri mücadelenin adıdır. Bir hilal uğruna toprağa düşen gencecik insanların vatansız kalmanın ölmekten beter olduğunu haykırmalarıdır.

Üzerinden bir asırdan fazla zaman geçmiş olsa da bizim için kan ve barut kokusu taze, vurulup tertemiz alnından toprağa düşen asker yeni, bayrak aziz, vatan kutsaldır. Çanakkale bir savaş değil büyük bir destandır.

Bize bu zaferi armağan eden başta Başkomutan Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyoruz.❞

Prof. Dr. Ömer  ÇOMAKLI
REKTÖR