1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ KUTLU OLSUN

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Rektör Çomaklı mesajında şu ifadeleri kullandı:

❝Alın teri ve helal kazanmak en büyük erdemdir. Çalışmak, rızkını aramak sadece insani değil aynı zamanda dini bir vasıftır. İnşirah suresinde “O halde mühim bir işi bitirdiğinde hemen başka bir mühim işe sarıl” (İnşirah/7) diyerek çalışmak övülmüş, boş kalmanın istenmeyen bir durum olduğu belirtmiştir.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü bütün bu anlamları içinde barındıran, birlik, dayanışma ve haksızlığa karşı mücadele etmenin önemini ifade eden bir gündür. Bu vesile ile hayatın yükünü bölüşen, emeği ve alın teri ile üreten, kimi zaman yeraltında bir madende kimi zaman en ağır sanayi işinde kalkınmaya, üretmeye, ilerlemeye katkıda bulunan bütün işçi ve emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlarım.❞

Prof. Dr. Ömer ÇOMAKLI
REKTÖR