Oltu Beşeri ve Sosyal Bilimler Fakültesi

12 MART İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ VE MEHMET AKİF'İ ANMA GÜNÜ İLE 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİNİN 104. YILI

Yerleşkemizde bulunan çok amaçlı gösteri salonunda gerçekleştirilen programa ilçe kaymakamı sayın Şenol TURAN, Atatürk Üniversitesi Oltu Beşeri ve Sosyal Bilimler Fakültesi dekanı sayın Prof. Dr. Aslan GÜLCÜ ile çok sayıda kurum amiri ve öğrencilerin katılımıyla, 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif'i Anma Günü ile 18 Mart Çanakkale Zaferinin 104. Yılı münasebetiyle etkinlik düzenlendi. Programa önce saygı duruşu ardından istiklal marşı ile başlandı, akabinde sayın Prof. Dr. Aslan GÜLCÜ'nün günün anlam ve önemi hakkında konuşmaları gerçekleşti, sonrasında Oltu Yavuz Sultan Selim Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı ''Çanakkale Geçilmez'' isimli gösteri sergilendi, bu gösterinin ardından Oltu Kız Anadolu İmamhatip Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu keman eşliğinde ''İstiklal Marşımız'' isimli şiir dinletisi, oratoryo, ''Gitme Ey Yolcu'', öğrencilerin hazırlamış olduğu ''Korkma'' isimli gösteri ve son olarak ''Cenge Giderken'' isimli şiir dinletisi ile program sonlandırıldı.