15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ KUTLU OLSUN

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Rektör Çomaklı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bazı tarihler vardır zaman içinde unutulur ancak öyle tarihler vardır ki hiçbir zaman ne unutulur ne anlamını yitirir ne de önemini kaybeder. 15 Temmuz işte böyle bir tarihtir.

15 Temmuz bir demokrasi ve özgürlük savaşıdır, bir beraberlik ve dostu düşmanı tanıma sınavıdır, bir ölüm kalım gecesidir. Sadece bir kalkışma değil bir devleti, bir milleti ortadan kaldırma teşebbüsüdür. Üzerinden geçen 4 koca yıl bize ne şehitlerimizi unutturdu, ne de kenetlenen milli ruhumuzu değiştirdi. Aksine bölünmez birlik ve bütünlüğümüz, bizi biz yapan kutsal değerlerimiz, ortak tarih ve inanç bilincimiz daha da pekişti.

Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak kutladığımız 15 Temmuz gününü bize hatırlattığı güçlü duyguları vesile kılarak kutluyor, yüce Rabbimizden bir daha böyle bir ihanetle karşılaşmamızı diliyorum.”

Prof. Dr. Ömer ÇOMAKLI
REKTÖR