19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLU OLSUN

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Rektör Çomaklı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“İnsanları sadece birey olmaktan çıkartıp bir milletin parçası yapan şeylerden biri de onların birlikte paylaştıkları dini ve milli günleri, bayramlarıdır. Bugünler özeldir. Özel bir duyguya, gönül birliğine ait olmak anlamına gelir.

Kuşkusuz kötü bir dönemden geçmekteyiz. Ancak her şerde bir hayır vardır düsturu içinde milletçe daha çok kenetlenerek daha bir ve birlik olduk. Bu duygu bizi güçlü kılmakta ve bizi birbirimize daha yakınlaştırmakta, millet olarak omuz omuza verdiğimizde aşamayacağımız dağın, geçemeyeceğimiz düşmanın olmadığını bir kez daha hissettirmektedir.

19 Mayıs; Cumhuriyet tarihimizin uzun ve meşakkatli yolunun başlangıcı, kurtuluş savaşımızın ilk adımıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak kurtuluş savaşını başlatmasının seneyi devriyesi olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı bizleri düşmana karşı kazandığımız zaferin gururu etrafında birleştirmektedir.

Bu bayramı her zaman alıştığımız törenler ve kutlamalarla karşılayamayacağız. Ama her birimizde o gururlu ve minnettar ruh varken yine her zamanki şuur ve inançla bizlere emanet edilen değerler etrafında kenetlenerek 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutlayacağız.

Bu duygularla 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınızı kutlarım.”

Prof. Dr.  Ömer ÇOMAKLI
                     REKTÖR