19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Rektör Çomaklı mesajında şu ifadeleri kullandı:

❝Baharın en güzel müjdecisi, yazın habercisi olan bugün; bir milletin makûs talihini yenmek için adım atmasının yıl dönümüdür. Kapkara bir muhasarayı yararak, İstanbul’dan Samsun’a yol alan küçük bir geminin koca bir millete umut getirmesinin yıl dönümü. Atatürk’ün Samsun’a ayak basarak düşmanı çizmesinin altına alması, bir miras malı gibi paylaşılan bir ülkenin gerçek sahiplerine geri verilmesinin başlangıcıdır.

Mayısın on dokuzu aslında kim olduğunu hatırlayan bir ulusun şahlanışının, “ya istiklal, ya ölüm” diyerek şahadeti esarete tercih etmesinin yıl dönümüdür.

Şanlı tarihimizin bu özel gününde; başta Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu vatan için şehit olan asker ve sivil bütün vatansever insanlarımızı rahmetle yad ederken, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.❞

Prof.  Dr. Ömer ÇOMAKLI
REKTÖR