2. ANNE ÜNİVERSİTESİ BAŞLADI

Atatürk Üniversitesi ile Yakutiye İlçe Belediyesi işbirliğiyle bu yıl ikincisi gerçekleştirilen "Anne Üniversitesi" projesi, Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi Mavi Salon’da düzenlenen törenle başladı.

Törene Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Proje koordinatörlüğünü yürüten Atatürk Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ayda Çelebioğlu, akademisyenler, Anne Üniversitesi ilk mezunları ile yeni kayıt yaptıran öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

8 hafta sürecek projenin koordinatörlüğünü yürüten Çelebioğlu, yaptığı konuşmada, bölgesel ve ulusal düzeyde sürdürülebilir kalkınmaya katkıda bulunmayı özgörev olarak benimsemiş olan Atatürk Üniversitesi’nin, aynı zamanda yerel yönetimlerin toplum hizmetlerine yönelik uygulamalara destek olma konusunda da bugüne kadar önemli bir sorumluluk üstlendiğini belirtti. Çelebioğlu: “Üniversitemizin toplumsal gelişimi desteklemek ve sürdürmek adına üstlenmiş olduğu programlardan birisi olan anne üniversitesinin ikincisini bugün burada başlatmış olacağız.  2015 yılında ilkini gerçekleştirdiğimiz bu program, bilindiği gibi annelerin kişisel gelişimlerinin desteklenmesine, mevcut bilgilerinin güncellenmesine ve yeni bilgiler kazanılmasına odaklı bir eğitim programıdır. Bununla birlikte Anne Üniversitesi projesi ile annelerin kendi kapasitelerinin farkına varmaları, öğrenmenin ve yenilenmenin verdiği heyecan ve özgüvenin yaşamlarına yansıması, öğrenim görmekte olan çocukları ile daha iyi empati yapabilmelerinin desteklenmesi, çocuklarının, ailelerinin ve böylece toplumun geleceğinde söz sahibi olabileceklerinin hatırlatılması da önem verdiğimiz amaçlarımız arasında yer almaktadır” dedi.

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, gençlerimizin ve çocuklarımızın iyi yetişmesi gerektiği için annelere önem verdiklerini belirterek, Yakutiye Belediyesi sosyal tesislerinin annelerin her zaman hizmetinde olduğunu söyledi. Korkut: “Anne üniversitesi projesinin ikincisini yapıyoruz. Anneler için ne yapsak azdır. Eğitimin önemi yine ortada. Anne var hain doğurur, anne var Fatihleri, Mustafa Kemalleri doğurur ve bu ülkeyi baştan aşağı dizayn eder. İyi yetişmemiş insanların iyi eğitmedikleri, insan sevgisini, merhameti yüreğine koymadığı bazıları ise terör olarak, felaket ve kötülük olarak topluma dönüyor. Eli öpülesi anneler için yapılacak her şeyin çok büyük önemi var” şeklinde konuştu.

Bugün Düzelteceğimiz Küçük Bir Yanlış, Gelecekteki Büyük  Zararların Önüne Geçecektir

Anne Üniversitesi projesinin, sosyal sorumluluk çerçevesinde üniversite ve şehir işbirliği adına çok önemli olduğunu vurgulayan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, ülkemizde yaşanan kötü hadiselerden en çok etkilenen kişilerin anneler olduğuna vurgu yaptı. Rektör Koçak: “Anneler, en çok etkilendiğimiz, bizi en çok gözeten, en çok değer veren ve bizi en çok anlayan kişilerdir. Bunun için annenin hakkı hiçbir zaman ödenmez ve cennet annelerin ayakları altındadır. Yani anne, bizim dinimiz ve kültürümüzde bu kadar da önemlidir. Bu noktada Anne Üniversitesi’nin özellikle çocuk yetiştirmede ne kadar önemli ve faydalı olduğunu vurgulamak isterim. Burada öğrencilerimizi tebrik ederken, öğrencilerimize eğitim veren öğretim üyelerimize ve bizimle işbirliği yapan belediyemize de teşekkür ederim. Düzelteceğimiz bir yanlış belki çocuklarımızın hayat boyu yapacağı yanlışları önlemede çok etkili olacak ve hayatını kurtaracaktır. Küçük görünen bazı şeylerin, yeri ve zamanı geldiğinde çok büyük olduğunu hepimiz hayatımızda hissederiz. 2. Anne Üniversitesi’nin çok daha faydalı olacağını düşünüyorum.  1. Anne Üniversitesi’nde görülen eksiklerin veya ilave düşünülen derslerin konularak, daha iyi bir seviyeye geleceğini ümit ediyorum. Bizde üniversite olarak bu projenin her zaman yanında ve içindeyiz” dedi.

Ayrıca programda 1. Anne Üniversitesi mezunlarından Filiz Çelik ve İkinci dönem öğrencilerinden Nilgün Turgutoğlu da birer konuşma yaptılar.

Açılış konuşmalarının ardından 2. Anne Üniversitesi’nin ilk dersini Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşe Okanlı tarafından ‘Farkındalık’ üzerine verildi.

BASIN MERKEZİ