Veteriner Fakültesi

SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMAYA YÖNELİK FAALİYETLER

KIRSALDA GEZİCİ HAYVAN SAĞLIĞI, POLİKLİNİK VE EĞİTİM HİZMETLERİNİN SAĞLANMASI PROJESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ (S/M/03815)

Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi ve Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı projesi (TANAP - SEİP) iş birliği ile, boru hattı güzergahında yer alan ve dezavantajlı grup olarak tanımlanan yetiştiricilerimize, 2018/2019 yıllarında mobil hayvan sağlığı hizmeti sunuldu. Proje kapsamında 11 adet köyde temel hayvan yetiştiriciliği hakkında eğitim toplantıları düzenlenirken, 59 adet köyde hayvan sağlığı tarama faaliyetleri gerçekleştirildi.  Toplamda 803 yetiştiriciye eğitim verilirken, 1150 çiftlik hayvanı sağlık taramasından geçirildi. Sürdürülebilir kalkınmanın sağlanmasına yönelik bu proje faaliyeti ile hayvan sağlığı hizmetleri yetiştiriciye ulaştırıldı.