BAUM Portal English Ana Sayfa İletişim ÜBYS ÖBS ePosta Portal Personel Öğrenci Görevli X

Ziraat Fakültesi

2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılı 55. Dönem Mezuniyet Töreni

Fakültemizin, 2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılı 55. Dönem Mezuniyet Töreni 09.05.2018 tarihinde saat 14.00’de Rektörlük 15 Temmuz Millî İrade Salonu’nda gerçekleştirilmiştir.

Tören, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sezai ERCİŞLİ, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ahmet ÇELİK, Fakültemiz öğretim üye ve elemanları, Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü, TKDK Erzurum İl Koordinatörü, öğrenciler, öğrenci velileri ve basın mensuplarının da dâhil olduğu 1000 kişiye yakın yoğun bir katılımla gerçekleşmiştir.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlamış, Fakülte birincimiz Büşra KURTGÖZLÜ’nün öğrenciler adına yaptığı konuşmayla devam etmiştir. Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ahmet ÇELİK konuşmasında fakültemiz mezunları hakkında bilgi verirken, tarımın ve tarım ürünlerinin dünya duruncaya kadar güncelliğini ve popülaritesini kaybetmeyeceği vurgusunu yapmış, bu konuşmalar Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sezai ERCİŞLİ’nin tarım ve gelecek içerikli kısa konuşmasıyla son bulmuştur.

Açılış konuşmalarının ardından fakültemiz öğrencilerinden oluşan Türk Halk Müziği korosu tarım içerikli hareketli parçalarla törene renk katmıştır. Mezuniyet Töreni sponsorlarına, tarım konulu afiş yarışmasında öğrencilerin özveriyle hazırladığı ve en güzellerin seçildiği bölümlere plaket ödülü verildikten sonra fakültemizde ve bölümlerin kuruluş yıl dönümlerine göre bölümlerinde dereceye girenlere ve diğer bölüm öğrencilerine plaket, başarı belge ve birer küçük hediyeyle sahneye alınmış, bölüm hocalarıyla birlikte özel fotoğraf kareleri oluşturulmuştur.

Bir ilk olarak gerçekleştiren, “Meslek Yemini”nin ardından kep atma seremonisi için bütün öğrenciler müzik eşliğinde sahneye alınarak törene son verilmiştir.

Tören, bütün katılımcılara verilmiş olan özel yöresel bir ikramla son bulmuştur.