Ziraat Fakültesi

2018-2019 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 56. DÖNEM MEZUNİYET TÖRENİ

Fakültemizin, 2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılı 56. Dönem Mezuniyet Töreni 22.05.2019 tarihinde saat 10.00’da Rektörlük 15 Temmuz Milli İrade Salonunda gerçekleştirilmiştir.

Tören, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sezai ERCİŞLİ, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ahmet ÇELİK, Fakültemiz öğretim üye ve elemanları, Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürü, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Erzurum İl Koordinatörü, Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı, Tarım Sigortaları (TARSİM) Erzurum Bölge Müdürü, öğrenciler, öğrenci velileri ve basın mensuplarının da dâhil olduğu 1000 kişiye yakın yoğun bir katılımla gerçekleşmiştir.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlamış, Fakülte birincimiz Seda DEMİR’in öğrenciler adına yaptığı konuşmayla devam etmiş, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ahmet ÇELİK ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sezai ERCİŞLİ’nin sunumuyla konuşmalar son bulmuştur.

Açılış konuşmalarının ardından fakültemiz öğrencileriyle temsil edilen bir koro tarım içerikli hareketli parçalarla törene renk katmıştır. Mezuniyet Töreni sponsoruna, fakültemiz futbol takımına, tarım konulu afiş yarışmasında öğrencilerin özveriyle hazırladığı ve en güzellerin seçildiği bölümlere plaket ödülü verildikten sonra fakültemizde ve bölümlerin kuruluş yıldönümlerine göre bölümlerinde dereceye girenlere ve diğer bölüm öğrencilerine plaket, başarı belge ve birer küçük hediyeyle sahneye alınmış, bölüm hocalarıyla birlikte fotoğraf kareleri oluşturulmuştur.

Tören, “Meslek Yemin” in ardından kep atma seremonisi için bütün öğrenciler sahneye alınmış müzik eşliğinde törene son verilmiştir.