30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLAMALARINA KATILDIK

30 Ağustos Zafer Bayramının 97'nci yıl dönümü, Erzurum’da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın da yer aldığı ve Havuzbaşındaki Atatürk Anıtına çelenk konulması ile başlayan etkinlikler, valilik makamındaki tebrik töreni ile devam etti. Ardından Büyükşehir Belediyesi Mehteran Bölüğünün ve askeri bando ekibinin marşlarıyla izleyenleri coşturduğu kutlama programına geçildi. Burada gazilerin ve askeri birliklerin yer aldığı geçit töreni düzenlendi.

Günün sonunda ise Erzurum Valiliğinin ev sahipliğinde gerçekleşen resepsiyon programına; askeri, mülki, idari ve yargı erkânları ile STK’lar, şehit yakınları, gaziler, basın mensupları katıldı.

“Ecdadımız Bizlere Şanlı Bir Tarih Armağan Etmiştir”

Kutlama programlarının ardından günün anlam ve önemine yönelik bir değerlendirmede bulunan Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı 30 Ağustos’un; Türk Milletinin bağımsızlık inancını, hür ve müstakil yaşama kararlılığını tüm dünyaya bir kez daha ilan ettiği büyük zaferin yıl dönümü olduğunu dile getirdi.

“Ecdadımız; uğrunda büyük bedeller ödeyerek bizlere, her sayfası parlak zaferlerle dolu şanlı bir tarih armağan etmiştir” ifadelerini kullanan Rektör Çomaklı, kendilerine düşen en büyük görevin ise bu şanlı tarihi hafızalarda sürekli diri tutmak olduğunu vurguladı.

Gün boyu düzenlenen etkinliklerin bu nedenle oldukça önemli olduğunu aktaran Çomaklı, 30 Ağustos Zafer Bayramının yıl dönümünde duygu dolu anlar yaşatan herkese teşekkür ederek: “Bu vesileyle; vatandaşlarımızın ve Silahlı Kuvvetlerimizin Zafer Bayramını kutluyor, bu eşsiz zaferin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarını, kutsal vatan toprağının bütünlüğü ve şanlı bayrağımızın daima dalgalanması için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve saygıyla, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum" sözleriyle değerlendirmesini tamamladı.

KURUMSAL İLETİŞİM DİREKTÖRLÜĞÜ