30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN!

Bir milletin kendi vatanında yaşadığı toprağını, özgürlüğünü, yaşamını kurtarmak için verdiği topyekûn bir mücadelenin son noktasıdır 30 Ağustos. Elinde avucunda kalan ne varsa tam bağımsızlık adına, bütün dünyaya karşı meydan okumasının seneyi devriyesidir. Özgür olmadıktan sonra hiçbir şeyin anlamı yoktur. Türk milleti için düstur “Ya istiklal Ya ölümdür!”. Bu inançla asker, sivil, genç ve yaşlı demeden ölümüne bir mücadelenin zaferle taçlanmasıdır 30 Ağustos.

Yüzyıllara hükmeden bir imparatorluktan genç ve dinamik Türkiye Cumhuriyetine uzanan, bağımsızlık yolunda verilen savaşın zafere dönüştüğü, millet bilincinin en son noktada temsil edildiği, toprağı vatan, bireyi millet yapan bir yolun sonunda elde edilen bir zaferdir 30 ağustos.

Bu güzel ve anlamlı günde kurtuluşumuza vesile olan şehit ve gazilerimizi başta Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere rahmet ve minnetle anıyoruz.

Prof. Dr. Ömer ÇOMAKLI
REKTÖR