Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi ile Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği Balık Ekmek Şenliğne, Ege İhracatçılar Birliği’nin de sponsorluğuyla katkı sağladığı
4. Geleneksel Balık Ekmek Şenliği, Havuzbaşı Kent Meydanı’nda gerçekleşti.
Çok sayıda vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği 4. Geleneksel Balık Ekmek Şenliği’nde, vatandaşlara ekmek arası Çipura cinsi balık ikram edildi. Su Ürünleri Fakültesi öğretim görevlileri ve Büyükşehir Belediyesi çalışanları tarafından ikram edilen balıklar, Erzurumlulara faklı bir lezzet sundu.
Festival hakkında bilgiler veren Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanın Prof. Dr. Muhammet Atamanalp, vatandaşlara ikram edilen balıkların, yetiştiricilikle en iyi verim alınan Çipura olduğunu belirtti. Atamanalp, “Erzurum’da kişi başına tüketilen balık üretimi Türkiye ortalamasının çok altında. Yıllık ortalama 1,5 kg civarında. Yaptığımız çalışmalarla bu durum temel sebebinin, tanınabilirliğinin düşük olması olarak ortaya çıktı. Dolayısıyla balığın ve su ürünlerinin tanınabilirliğini artırıp, Erzurum’da balık tüketimini hiç olmazsa Türkiye ortalamasına yaklaştırma çabası içerisindeyiz” dedi.
BASIN MERKEZİ