47. ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASINDA 21 PROJE BİRİNCİLİK ELDE ETTİ

Atatürk Üniversitesi Nene Hatun Kültür Merkezi'nde  düzenlenen, TÜBİTAK 47. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Erzurum  Bölge Finali Sergisi, proje sahiplerinin ödüllerini almasıyla sona erdi.

Yarışmada,21 proje birinci seçilirken,12 proje ikinci,12 projede üçüncülük elde etti.

Nene Hatun Kültür Merkezi'nde düzenlenen ödül töreninde konuşan yarışma koordinatörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir "Erzurum bölgemiz, Ardahan, Artvin, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Iğdır, Kars, Rize ve Trabzon illerinden oluşan bölge yarışmasına 2094 proje başvurusu yapıldı.Bu yıl da müracaat eden 2094 proje için gerçekleştirilen ilk değerlendirme sonucunda 100 proje bölge sergisine çağrıldı. Burada panelistlerimiz tarafından yapılan değerlendirmeler sonrasında, 100 adet proje arasından 21 finalist, 12 ikinci ve 12 üçüncü belirlenmiştir. Finalist projeler 02-06 Mayıs 2016 tarihinde Ankara’da düzenlenecek olan final sergisinde bölgemizi temsil edeceklerdir.Beydemir,"Bölgemizin bu duruma gelmesinde emeği geçen tüm Valilerimize, Milli Eğitim Müdürlerimize, Okul Müdürlerimize, Danışman Öğretmenlerimize ve projeleri bizzat yürüten öğrencilerimize teşekkür ederim" dedi. Daha sonra projeleri hazırlayan öğrencilere ödülleri verildi.

Törene katılan TÜBİTAK BİDEB Etkinlikler Birimi Müdürü Sayın Müjdat Engin ve TÜBİTAK Temsilcisi Adnan Gönç, programın ardından Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette, TÜBİTAK Ortaöğretim Araştırma Projelerinde, bölgenin göstermiş olduğu performans değerlendirilirken, gerçekleşen yoğun katılımdan ve sunulan projelerden duyulan memnuniyet dile getirildi. Koçak, önümüzdeki senelerde proje sayısının ve kalitesinin artarak devam edeceğini ve bu gençler arasında dünya çapında bilim adamlarının yetişeceğine inandığını belirtti.

BASIN MERKEZİ