60. YIL ETKİNLİKLERİ ANISINA HAZIRLANAN FOTOĞRAF SERGİSİNİN AÇILIŞINI REKTÖR ÇOMAKLI YAPTI

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gürsoy Solmaz’ın hazırladığı fotoğraf sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

Nenehatun Kültür Merkezi Sergi Salonunda, Atatürk Üniversitesinin 60. yıl etkinlikleri anısına hazırlanan fotoğraf sergisinin açılışına katılan Rektör Çomaklı, serginin açılış kurdelesini kesti.

Yrd. Doç. Dr. Gürsoy Solmaz’ın üniversite ve Erzurum çapında gerçekleştirilen organizasyonları fotoğraflaması sonucunda hazırlanan sergi açılışına akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Özellikle üniversitedeki ilginç anları fotoğraf makinesiyle ölümsüzleştiren Solmaz, bu eserlerini yılların birikimiyle hazırladığını ifade ederek, Atatürk Üniversitesine sosyal ve kültürel anlamda katkı yapmak istediğini söyledi.

Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı ise katıldığı her programda Gürsoy Solmaz’ı fotoğraf makinesiyle gördüğünü söyleyerek, uzmanlık alanı olmamasına rağmen Solmaz’ın çok güzel fotoğraflar çektiğini söyledi. Sergideki fotoğrafları ilgiyle inceleyen Rektör Çomaklı, Atatürk Üniversitesinde 60. yıl etkinliklerinin tüm hızıyla devam edeceğini ifade etti.

Açılışın ardından Solmaz, Rektör Çomaklı’ya sergi ve fotoğrafların serüvenleri hakkında bilgi verdi.

BASIN  MERKEZİ