8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN

Atatürk  Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü  münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Rektör Çomaklı mesajında şu ifadelere yer  verdi:

“Dünya bir emek yeri, çalışmak, üretmek, destek olmak, yeni bir söz söylemek yeri. Var olduğundan beri her anında iki ustanın omuz omuza çalıştığı, sermayesi insan olan,  kıymeti eserinde saklı, devam eden bir serüvenin kimi zaman başlangıç kimi zaman bitiş yeri. Bu eserin mimarlarından olan emeğini yüreğine katan, her zaman eksiği gidermeye, yarayı iyileştirmeye, yokluğun içinde varlığa ermeye çalışan kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun.

Üniversite olarak; kadınlarımızın adalet ve eşdeğerlik ilkeleri doğrultusunda, ailelerine ve ülkelerine katkı sağlayacaklarına, sorumluluk üstleneceklerine, hiç kimsenin ayrımcı muamelelere maruz kalmayacakları bir dünya inşası için var gücümüzle çalışıyoruz. Kadına saygı üzerine kurulan kültürümüz ve kadına saygıya dayalı inancımızın bir gereği olarak kişisel, akademik ve entelektüel gelişimi sağlayacak ve destekleyecek cinsiyet kimliği ayrımcılığının gözetilmediği bir üniversite ortamını oluşturmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda, Üniversite Senatomuzun 28/02/2020’de, 4 sayılı oturumunda aldığı 29 sayılı kararla “Kadının Güçlenmesini  Destekleme Politika Belgesi”ni kamuoyu ile paylaşıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle bir kez daha; Nene Hatunların, Kara Fatmaların şahsında başta şehit ve gazilerimizin anneleri olmak üzere, gönlümüzde her zaman müstesna bir yere sahip olan kadınlarımızın, üniversitemizin kurumsal gelişmesine büyük katkıları olan kadın akademisyenlerimizin ve tüm kadın personelimizin Dünya Kadınlar Gününü tebrik ediyor, sağlık ve esenlikler diliyorum.”

Prof. Dr. Ömer ÇOMAKLI
    REKTÖR