Atatürk Üniversitesi, iklim değişikliğiyle mücadele ve sürdürülebilir kalkınma alanlarındaki çalışmalarını COP31’e taşıyor. Üniversitenin İklim Değişikliği Koordinatörlüğü tarafından sürece sunulan 10 tematik proje, 9–20 Kasım 2026 tarihlerinde Antalya’da düzenlenecek COP31 kapsamında, Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) Pavilyonu’nda tanıtılacak.
İklim Değişikliğine Bilim Temelli Çözümler
Atatürk Üniversitesinin bilimsel birikimini uluslararası platformda görünür kılacak projeler; karbon dönüşümü, sürdürülebilir gıda, net sıfır yeşil kampüs, yeşil altyapı, iklim nötr Erzurum, çevre eğitimi, iklim ve sanat, ekolojik kentsel tasarım, Avrupa Yeşil Mutabakatı ve düşük karbonlu lojistik başlıklarından oluşuyor.
Farklı disiplinleri bir araya getiren projelerle iklim değişikliğiyle mücadeleye, çevresel sürdürülebilirliğe ve yeşil dönüşüm hedeflerine bilimsel katkı sunulması amaçlanıyor.
Rektör Hacımüftüoğlu: “Bilimsel Birikimimizi Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin Seferber Ediyoruz”
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, üniversitelerin küresel sorunlara bilimsel çözümler üretme ve toplumsal dönüşüme öncülük etme sorumluluğuna dikkat çekerek şunları söyledi: “İklim değişikliğiyle mücadele, gelecek nesillere karşı ortak sorumluluğumuzdur. Atatürk Üniversitesi olarak bilimsel birikimimizi sürdürülebilir kalkınma hedefleriyle buluşturmayı ve araştırmalarımızı toplumsal faydaya dönüştürmeyi önemsiyoruz. COP31 kapsamında 10 tematik projemizin tanıtılacak olması, bu alandaki çalışmalarımızı uluslararası ölçekte paylaşmak ve bölgemizden küresel çözüm arayışlarına katkı sunmak açısından önemli bir fırsattır. Emeği geçen tüm akademisyenlerimize ve çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, daha yaşanabilir bir gelecek için bilim üretmeye kararlılıkla devam ediyoruz.”
Atatürk Üniversitesi, araştırma odaklı yaklaşımıyla iklim dostu çözümler geliştirmeyi ve sürdürülebilir bir geleceğe yönelik bilimsel çalışmalarını uluslararası iş birlikleriyle güçlendirmeyi sürdürüyor.
KURUMSAL İLETİŞİM DİREKTÖRLÜĞÜ – 12.10.2026


