Ziraat Fakültesi

ANIZA DOĞRUDAN EKİM YÖNTEMİ SEMİNERİ

“Akademisyen-Çiftçi Buluşması” kapsamında düzenlenen “Anıza Doğrudan Ekim Yöntemi Semineri” 10.05.2018 tarihinde Fakültemizin Şenol Amfisinde yapılmıştır. Seminere, Erzurum İli ve İlçelerindeki Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerindeki Ziraat Mühendisleri, Ziraat Odası Başkanları, önder çiftçiler ile birlikte fakültemizdeki öğretim üye ve elemanlarının yanında öğrencilerin oluşturduğu yaklaşık 300 kişi katılmıştır.

Fakültemiz dekanı Prof. Dr. Ahmet ÇELİK’in sunduğu seminerde “Anıza doğrudan ekim yöntemini bitki artıkları ile kaplı, işlenmemiş anızlı tarla koşullarında, özel ekim makineleri ile açılan uygun genişlik ve derinlikteki çizilere tohumun bırakılması ve üzerinin örtülmesi uygulaması” tanımını yaparak ülkemizde ve diğer ülkelerden çeşitli örneklerle destekleyerek sunmuştur.

Sunumdan sonra karşılıklı soru cevap şeklinde seminer başarılı bir şekilde tamamlanmış olup katılımcılara ikramda bulunulmuştur.