ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Rektör Çomaklı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Allah’ın izniyle dünyaya bir can getirmek büyük bir sorumluluktur. Annelik kendinden fazla sevmek, değer vermek, hep korumak, günlerce uykusuz kalmak, şartsız kucaklamak, geleceğe bir eser yetiştirmektir. Annelik vazifesi kanayan yaraları sarabilmek, ayırt etmeden bütün çocukları kollamak gibi hiç biri birbirinden ayrılmayan birçok sıfatı barındırır; maddi bir karşılık beklemeden yürekle yaşamaktır,  Allah’ın merhametinin pay edilişinden nasibini almaktır.

Dinimizde annelik kutsal görülmüş, onlara bir öff bile demek yasaklanmış, cenneti kazanmanın yolu annelerin ayağının altına konulacak kadar hürmet edilmiştir.

Ama hayatın içinde kimi mecburiyetler insanları ayırır. Tıpkı yaşadığımız salgın sürecinde olduğu gibi aramızdan ayrılan annelerimize rahmet diliyorum. Bütün bu duygularla ve bu günü vesile kılarak fiilen anne olsun ya da olmasın yüreğinde annelik duygusunu hissedebilen bütün kadınların anneler gününü kutluyorum.”

Prof. Dr. Ömer ÇOMAKLI
REKTÖR