ATAÖGEM TARAFINDAN DÜZENLENEN LİSANSÜSTÜ AKADEMİK DANIŞMANLIK EĞİTİMİ TAMAMLANDI

Atatürk Üniversitesi Öğretme ve Öğrenmeyi Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (ATAÖGEM) tarafından çevrim içi olarak 2.si düzenlenen ve TÜBİTAK BİDEB 2237-A programı kapsamında desteklenen Lisansüstü Danışmanlık Eğitimi, 91 üniversiteden 324 öğretim üyesinin katılımıyla tamamlandı.

Yürütücülüğünü Prof. Dr. Yüksel Göktaş’ın yaptığı etkinliğe; İzmir Ekonomi Üniversitesinden Prof. Dr. Gül Güner Akdoğan, Marmara Üniversitesinden Prof. Dr. Feyza Arıcıoğlu, Koç Üniversitesinden Prof. Dr. Hakan Sedat Orer, Atatürk Üniversitesinden Prof. Dr. Elif Çadırcı, Prof. Doç. Dr. İsmail Seçer ile Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Sözbilir eğitimci olarak katıldı.

Etkileşimli bir şekilde yürütülen çalıştayda; eğitimlerde lisansüstü akademik danışmanlığa dair çeşitli konulara değinildi. Etkinlik kapsamında; danışman – öğrenci ilişki süreci, iyi bir ilişki için temel kurallar, iletişimde engellerin kaldırılması, etkileşim sağlama yolları, danışmanın ve öğrencinin danışmanlık sürecindeki rolleri, danışmanlıkta bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanımı, bilimsel etik uygulamalar ve bilimsel araştırma planlama ve uygulama süreci ile tez sürecinde danışmanlık konuları tüm yönleriyle ele alındı.

Katılımcılar, etkileşimli olarak düzenlenen etkinliklerde öğretim üyelerinin lisansüstü danışmanlık süreçlerini yönetmelerine yönelik faydalı bilgiler edindiklerini, bu tür etkinliklerin aralıklı olarak tekrarlanmasını istedikleri belirttiler.

Etkinlikler, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Sözbilir ile ATAÖGEM Müdürü Prof. Dr. Yüksel Göktaş’ın vermiş olduğu desteklerden dolayı başta Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı olmak üzere, eğitimcilere ve katılımcılara etkinliğe gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etmeleriyle son buldu.

KURUMSAL  İLETİŞİM DİREKTÖRLÜĞÜ – 23.11.2022