ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ, 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ İÇİN BİR DİZİ ETKİNLİK DÜZENLEDİ

Atatürk Üniversitesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir dizi etkinlik düzenledi.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın, göreve geldiği günden bugüne misyon olarak belirlediği üniversite ile toplumu buluşturma hedefi kapsamında, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için program ve etkinlikler düzenlendi.

Devlet üniversitelerinin anayasal hükümlülüklerinin gereği olan yerele hizmet etme amacı bağlamında, Atatürk Üniversitesi ve Karayazı Kaymakamlığı’nın işbirliği ile yaklaşık yüz kadına panel verildi. Nenehatun Kültür Merkezi’nde Karayazı’dan gelen kadınlara yönelik düzenlenen panelde konuşma yapan Rektör Danışmanı ve Toplumsal Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Prof. Dr. Yıldız Akpolat, Dünya Kadınlar Günü’nün tarihsel öneminden bahsetti. Panele konuşmacı olarak katılan İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Reyhan Keleş ve Hemşirelik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Aslı Sis Çelik ise kadın sağlığı ile toplumdaki konumu ve değerinden bahsetti.

Şiir ve müzik eşliğinde gerçekleştirilen panelde Karayazılı kadınların sorularını cevaplayan konuşmacılar, panelin ardından karanfil vererek samimi bir ortamda etkinliğin tamamlanmasına vesile oldular.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Halıcılık Eğitim Merkezi’ne Birincilik Ödülü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü için düzenlenen etkinliklerin bir diğeri ise Havuzbaşı Kent Meydanı’nda gerçekleştirildi. Valilik ve Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü bünyesinde düzenlenen, birçok kurum ve kuruluş ile sivil toplum kuruluşunun destek verdiği ‘El Emeği Kadın Buluşması’na ilgi oldukça yoğun oldu.

Atatürk Üniversitesi’nin de desteklediği Havuzbaşı Kent Meydanı’nda düzenlenen organizasyonda açılan el sanatları yarışmasında Atatürk Üniversitesi Halıcılık Eğitim Merkezi bünyesinde dokunan “Cirit” isimli el dokuması Halı Birincilik Ödülüne layık görüldü.

BASIN MERKEZİ