ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ EXPO 2016 ANTALYA'DA

Ülkemizin ilk EXPO'su olan EXPO 2016 Antalya kapsamında, üniversite bahçeleri teması altında ayrılan alanda 3 üniversite bahçesinden birisi olma özelliği taşıyan "Atatürk Üniversitesi Bahçesi" yaklaşık 80 m2 alanda oluşturulmuştur.

Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü’nün Bilimsel Araştırma Projesi desteği ile finanse edilen projenin uygulaması, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Hasan Yılmaz ve Prof. Dr. Yahya Bulut başkanlığında yapılmış olup, projede 10 kişilik bir akademik kadro görev almıştır.

Atatürk Üniversitesi Bahçesi, İstanbul Büyükşehir Belediye Bahçesi karşısında, merkezi bir alanda konumlanmıştır. Bahçe; sergi duvarı, teras, çardak, yeşil alan ve görsel duvarlardan oluşmaktadır. Bahçenin ön duvar tasarımı Gabion taş duvar olarak yapılmış olup, özgün bir tasarım ürünüdür.

Üniversitemizin değişik etkinliklerinin 6 ay boyunca sergileneceği alanda ilk olarak "Ata Botanik Bahçesi" ve "Doğunun Çiçekleri" isimli 2 sergi açılmıştır. Açılışın ilk iki günü 70 bin kişinin ziyaret ettiği EXPO 2016 Antalya bünyesinde görsel ve yazılı olarak Atatürk Üniversitesinin tanıtımının yapıldığı bahçe yoğun ilgi görmektedir.

BASIN MERKEZİ