Atatürk Üniversitesi

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ HASTANE OTELİ, YENİ HİZMET BİRİMLERİ VE DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ EK BİNASI AÇILIŞ TÖRENİ

Atatürk Üniversitesi Hastane Oteli, Yeni Hizmet Birimleri ve Diş Hekimliği Fakültesi Ek Binası açılış töreni gerçekleşti. Açılışa Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

İnsanlarımızın  hastane yanında kişisel ihtiyaçlarını giderebileceği ve konaklayabileceği hasta  oteli ihtiyacını karşılanmış oldu

Törenin açılış konuşmasını yapan Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Necip Becit, Araştırma Hastanesi ve hizmete açılan hastane oteli hakkında bilgi verdi.  Hasta, hasta yakınları ve çalışanların memnuniyetini esas alan, Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nin sağlık hizmetini 50 yıldır kesintisiz olarak sürdürdüğünü hatırlatan Prof. Dr. Necip Becit, insanlarımızın uluslararası standartlarda sağlık hizmetlerine etkin, kesintisiz ve kaliteli bir şekilde ulaşmasının ana hedeflerinden biri olduğunu söyledi. Hastanemiz, bölgemizdeki 11 ilden başvuran hastalar için referans bir kurum ve son başvuru merkezi olduğunun altını çizen Becit, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hastanemizde birçok yenilikler yapılmış ve bölge insanımızın hizmetine sunulmuştur. Bölgemiz insanının 3. basamak sağlık hizmeti ihtiyaçlarının tamamının karşılanmasının yanı sıra, özellikli, ileri düzey alt yapı-donanım ve yetişmiş insan kaynağı gerektiren, hastaların metropollere veya yurtdışına gitme zaruretlerini ortadan kaldırmaya yönelik atılımlar gerçekleştirilmiştir. Tüm birimlerimiz çağın gereksinimlerine uygun olarak donatılmıştır. Yeni sağlık kompleksimiz de radyoloji, yanık tedavi ünitesi, organ nakli merkezi, büyük-çocuk acil klinikleri ve merkezi laboratuvarımız fiziki mekân ve donanım olarak tamamen yeniden planlanmış ve ciddi yatırımlar gerçekleştirilerek ülkemizin en ileri, modern ve örnek gösterilen üniteleri haline getirilmişlerdir. Ülkemize turist olarak gelen veya kendi ülkelerinde yeterli sağlık hizmeti alamayan hastalara, hizmet ve ulusal ekonomimize katkı sağlaması açısından sahip olduğumuz potansiyelimizin etkin bir şekilde değerlendirilmesini arzu etmekteyiz. Sağlık turizmi kapsamında ve il dışından gelen hasta ve yakınlarının konaklama ihtiyaçlarının giderilmesi, gerek ayakta tedavi hizmetini sunduğumuz başvuru günü işlemlerini neticelendiremediğimiz hastalarımız, gerekse yatarak tedavi hizmetlerini sunduğumuz hasta ve refakatçilerinin mağduriyetine neden olmaktaydı. Hastanemizin şehir merkezinden ayrı kampüs içerisinde yer alması, insanlarımızın hastane yanında kişisel ihtiyaçlarını giderebileceği ve konaklayabileceği hasta oteli ihtiyacını doğurmuştu. Bu ihtiyacı karşılamak için başlatmış olduğumuz otel binası ve tefrişatının tamamlanarak, hizmete sunulmasından, şahsım ve ekibim adına büyük bir memnuniyet duyduğumu belirtmek isterim.”

En  Kıymetli Yatırım, İnsana Yapılan Yatırımdır

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ise kendisi için çok önemli olan bir tesisin açılışını yapmaktan mutluluk duyduğunu ve insana olan yatırımın en büyük yatırım olduğunu belirterek, aynı zamanda da hasta ve hasta yakınına hizmetin de en iyi hizmetlerden biri olduğunu vurguladı. Rektör Koçak, önceki yıllarda iki ayrı hastanede hizmet verilirken, şimdi ise 165 bin metrekare kapalı alanı olan kompleks bir yerde sağlık hizmeti verdiklerini söyledi. Koçak: “Hem bir sağlık çalışanı, hem bir idareci hem de bir Erzurumlu olarak bu tarz hizmetleri verdiğim için Allah’a şükrediyorum. Hastane hizmeti hepimizi ilgilendiren bir hizmet şekli. Şu an sağlıklı bir şekilde hareket edebiliyorsak buna şükrediyoruz. Ama bir saniye sonra ne olacağımızı bilemiyoruz. Bu noktada da müracaat edeceğimiz yerler sağlık kurumları. Bu durumlarda sağlık kurumlarının en mükemmel şekilde olması ve hizmete ihtiyaç duyanlara da anında hizmet vermesi de önem arz ediyor. Sirkülasyonu hızlı olan bir bölgedeyiz.

Bu  Otel, Büyük Bir İhtiyacı Karşılayacaktır

Değişim hızlı oluyor ama bizler telafi etmeye ve hizmeti aksatmamaya çalışıyoruz. Otelin özelliklerine farklı bir açıdan baktığımızda, çevre illerden gelen kanser hastalarının çektiği sıkıntıları biliyoruz. Bu otelin hasta ve hasta yakınlarının ihtiyaçlarını karşılayacağını düşünüyoruz. Ayrıca çevre ülkelerden gelen hastalarımıza ve öğretim üyelerimize de hizmet verecektir. Hastane hizmetleri adına büyük hizmetlerin görüldüğü bir mekândayız. Biz akademik personelimizin yetişmesini sağlarken en ileri teknolojiyi kullandığımızı belirtmek istiyorum” dedi.

Ne  Kadar İftihar Etsek Azdır

Atatürk Üniversitesi’nin Erzurum’un bir markası olduğunu söyleyen Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Araştırma Hastanesi’nin ise bu marka içerisinde ayrı bir yeri olan mekân olduğunu belirtti. Başkan Sekmen: “Son yıllarda ülkemizdeki sağlık alanında yapılan yeniliklere paralel olarak şehrimizde de sağlık hizmetleri gelişiyor. Ne kadar sevinsek, ne kadar iftihar etsek azdır. Yıllarca ‘acaba bizim de bir aile hekimimiz olur mu’ diye merak ederdim. Hiç olacağını da düşünmemiştim. Ama Allah nasip etti ve aramızdan gelen, eğitimini Atatürk Üniversitesi’nde almış, bu toprakların kıymetli bir evladı olan eski Sağlık Bakanımız Recep Akdağ’a teşekkür ediyorum. Sadece bakanımız değil yüzlerce hatta binlerce bilim adamımız üniversitemizde yetişmiş. Bu güzel hizmetlere vesile olan Rektörümüzü, Başhekimimizi ve bütün hocalarımızı tebrik ederek, Erzurum’u daha ileri noktalara taşımaları dileğiyle herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Araştırma  Hastanesi sadece Erzurum’ a değil çevre il ve ülkelere de hizmet veriyor.

Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı ise ülkemizde son 14 yılda sağlık alanında önemli gelişmelerin yaşandığına işaret etti. Eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın bu konuda büyük başarı gösterdiğini belirten Ilıcalı şöyle konuştu: “Bu hizmetlerin yanında Atatürk Üniversitesi ve özellikle Rektörümüz Hikmet Koçak, görev yaptığı iki dönem boyunca önemli hizmetlere imza attı. Araştırma Hastanesi sadece Erzurum’ a değil çevre il ve ülkelere de hizmet veriyor. Ben hastaneyi ziyaret ettiğim sırada, büyük imkânlara rağmen yine kapasite artırma yoluna gidildiğini gözlemledim. Hastaneyi gezdiğimde, bir inşaat mühendisi olarak hayran kaldım. Rektörün ve bir Başhekimin projelerle bire bir ilgilenmeleri, hastaların konforu ve tedavisi için uygun bir ortamın oluşturulması için gösterdikleri çabadan dolayı kendilerini kutluyorum” dedi.

Hastane  çalışanlarının insani yaklaşımları, şikâyetleri asgari düzeye indiriyor

Konuşmasına geçmiş yaşantısından bir örnek vererek başlayan Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, eskiden hastanelerde tedavi görmenin çok zor olduğunu ve hasta yakınlarının da neredeyse sokaklarda uyuduklarını söyledi. Altıparmak: “Yazın idare eder ama kışa doğru duvar diplerinde naylonların altında yatan bir sürü insan görüyordum. Bu kişilerin hasta yakını olduklarını öğrenince çok üzüldüm ve etkilendim. O günden sonra her karşılaştığım belediye başkanına ısrarla refakatçilerin barınacağı ucuz, hatta bedava yerler yapın dedim. İlk yapanlardan biri de Altındağ Belediye Başkanı oldu. Şimdi ise ülkemizin birçok yerinde bu sorun ortadan kalktı. Rektörümüz Hikmet Koçak, takip ettiğimiz kadarıyla göreve geldiğinden beri, hem fiziki mekânları iyileştirmede, hem eğitim kalitesini artırmada hem de öğretim üyelerinin moral motivasyonlarını artırmak açısından çok önemli işler yaptı. Valilik olarak en az şikâyet aldığımız konu hasta-doktor ilişkisi. Hastane çalışanlarının insani yaklaşımları, şikâyetleri asgari düzeye indiriyor. Bu da Erzurum’da yaşamanın konforunu ve yaşam kalitesini artırıyor. Sporcular, belediye başkanları son dönemlerinde jübile yaparlar. Rektörümüz de böylelikle çok güzel bir jübile yaptı. Tebrik ediyor, hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Celal Büyük’ün duasıyla açılış kurdelesi kesildi.

Diş  Hekimliği Fakültesi Ek Binası Hizmete Açıldı

Hastane Oteli ve Kemoterapi Merkezi’ni gezen konuklar daha sonra ise Diş Hekimliği Fakültesi Ek Binası’nın açılışına geçtiler. Açılışı yapılan Diş Hekimliği Fakültesi Ek Binası’nı gezen protokol, sonrasında ise konferans salonuna geçti.

Türkiye’nin  parmakla gösterilen sağlık merkezi olacak

İlk olarak konuşan Vali Ahmet Altıparmak, Diş Hekimliği Fakültesi’nden kendisinin ve yakınlarının hizmet aldıklarını ifade ederek, alınan hizmetlerden gayet memnun kaldıklarını söyledi. Altıparmak: “Bu güzel mekânda sizler çok daha güzel hizmetler vereceksiniz ve inşallah Türkiye’nin parmakla gösterilen sağlık merkezi olacaksınız. Rektörümüzün son dönemindeki en güzel hizmetlerinden birisi. Böylelikle jübilesini yapıp görevi yeni rektöre teslim edecek. Emeği geçen herkese teşekkür ederek hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“Ülkemizde hasta bakım kalitesinin optimal düzeyde geliştirilmesi, güvenli bir hasta bakım çevresinin oluşturulması, hasta ve çalışanlara yönelik risklerin en aza indirilmesi birtakım çalışmalara bağlıdır ve ülkemizde hızla kalite verimlilik adı altında devam etmektedir” sözleriyle konuşmasına başlayan Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümit Ertaş, Diş Hekimliği Fakültesi’nin sağlık hizmetlerinde kalite kültürünün yenileşmesi için bir takım çalışmalar yürütüldüğünü belirtti. Dekan Ertaş: “Amacımız bu çalışmalar sırasında çeşitli yöntemlerde hizmet sunan paydaşlara bilinç oluşturmak. Bilinci oluşturmak için çok çeşitli departmanlar kurarak, eğitim modelleri geliştiriyoruz. Bu kapsamda insan gücünün kapasitesinin artırılması, kalite alanında kuralların belirlenmesi, standartların geliştirilmesi ve yerinde değerlendirmelerin yapılması bütünsellik arz etmektedir. Bahsi geçen tüm unsurlar kalite yolculuğunda bizi bir adım daha öteye taşıyacak olan argümanlar olarak karşımıza çıkmaktadır” şeklinde konuştu.

İnsana  hizmette donanım ve teknoloji en üst düzeyde kullanılmalıdır

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ise Diş Hekimliği Fakültesi’nin üniversitenin en eski fakültelerinden biri olduğunu vurgulayarak, insana hizmet yolunda yapılması gereken işleri üstlenen kişilerin çok dikkatli olmaları gerektiğini söyledi. Rektör Koçak: “Diş Hekimliğini fakülte olarak Tıp Fakültesi’yle birlikte değerlendirmek lazım. İnsana hizmette donanım ve teknolojinin iyi olması gerekiyor. Ayrıca mekanların da hijyenik ve konforlu olması gerekiyor. Sağlık hizmeti veren fakültelerin önemli görevleri var. AR-GE yapacak, kendisine emanet edilen öğrencileri yetiştirecek ve hasta hizmeti verecek. Bunlar öyle dengeli olmalı ki, hepsi birbirine eşit olmasa da aksatmadan gidecek. Bu bağlamda fakültelerin mekânları, kullandıkları aletler ve kullandıkları teknoloji önem arz ediyor. Geçmişte laboratuvarları gezdiğimizde durum hiç iç açıcı değildi.  Kalkınma Bakanlığı’na yaptığımız girişimler sayesinde yeni bir binaya sahip olduk ve eski günlerden eser kalmamış oldu. 8 bin metrekarelik bir bina yaptık. Ancak eski binanın da onarımı çok önemliydi. Geldiğimiz noktada gerçekten Diş Hekimliğine yaraşır, bölge insanımıza ve bölge ülkelerine hizmet eden bir binaya sahip olduk” dedi.

Öğrenciliğinden bu yana Diş Hekimliğini ziyaret ettiğini belirten Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, fakültenin şimdiki haliyle eskisi arasında çok büyük bir fark olduğunu söyledi. Fakültenin bu seviyeye gelmesinde Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak’ın büyük emeğinin olduğunu ifade eden Ilıcalı, binanın yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

BASIN  MERKEZİ

Paylaş Paylaş Paylaş
Atatürk
Üniversitesi
Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü
25240 Erzurum
Rektörlük: +90 442 231 1111
Açık ve Uzaktan Öğretim Fakültesi: +90 850 255 0282
Araştırma Hastanesi: +90 442 344 6666
Klinik Diş Hekimliği: +90 442 236 0944

Üniversite Tercihleri

Takip Edin


Radyo Üniversite


Üniversite Yayınevi