ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ İÇİN İFTAR VAKTİ

Ramazan’ın ilk gününde Atatürk Üniversitesi kampüsünde kurulan iftar çadırında yaklaşık 2 bin öğrenci iftar yaptı.

Üniversite Rektörlüğü tarafından geçtiğimiz yıl ilk kez açılan ve öğrencilerin birlikte iftar yapmasına imkân sağlayan iftar sofrası, bu yılda öğrencilerin hizmetine açılarak Ramazan ayı boyunca Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü arkasında hizmet verecek.

“Mübarek ramazan ayının dünyada barışın ve huzurun hüküm sürdüğü günlerin başlangıcı olması en büyük arzumdur.” diyerek sözlerine başlayan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı: “Ramazan Ayı boyunca toplam 60 bin öğrencimize ücretsiz iftar vermeyi amaçlıyoruz. İftar programı kapsamında düzenleyeceğimiz birçok etkinlik ile öğrencilerimizin evlerinden uzakta geçirdikleri Ramazan ayını buruk geçirmemelerini hedefliyoruz. Sıcak bir aile ortamında ve ev yemekleriyle iftarlarını açmalarını sağlayarak final sınavlarından önce morallerini yüksek tutmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ramazan ayının başta İslam âlemi ve Türk dünyası olmak üzere bütün insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesini dileyen Rektör Çomaklı, iftar yemeğinin verilmesine katkı sağlayan herkese teşekkür ettiğini de sözlerine ekledi.

BASIN  MERKEZİ