ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ İŞ BİRLİKLERİNİ GÜÇLENDİRİYOR

Atatürk Üniversitesi, eğitimde kalitenin artırılması ve karşılıklı kurumsal yarar sağlanması amacıyla gerçekleştirilen protokollerin bir yenisini de Erzurum Teknik Üniversitesi ile imzaladı.

Atatürk Üniversitesi İle Erzurum Teknik Üniversitesi arasında Spor Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Laboratuvarlarının kullanımına yönelik iş birliği protokolü yapıldı.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ile Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak’ın Rektörlük makamında bir araya gelerek imzaladıkları protokolle, Atatürk Üniversitesi Spor Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesindeki laboratuvarların ortak kullanılması sağlandı.

Atatürk Üniversitesi Spor Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Erzurum Teknik Üniversitesindeki ilgili uygulama ve araştırma merkezleri ile ortak eğitim faaliyetlerine katılma, eğitim ve sertifika programları gerçekleştirme, Spor Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezinin faaliyet alanlarıyla ilgili Ar-Ge ve bilimsel faaliyetler (kongre, sempozyum, çalıştay, panel, seminer vb.) düzenlemeyi amaçlayan protokolle, ETÜ Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) koordinatörlüğü tarafından onaylanan projelerde yapılacak ölçümlerin Spor Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesindeki laboratuvarlarda yapılabilmesine imkan verildi.

İmza tarihinden itibaren 3 yıl süreyle geçerli olan protokol hakkında konuşan Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Atatürk Üniversitesinin var olan potansiyelini daha da geliştirmek, çeşitli konularda çevre üniversitelere destek vermek veya destek almak adına bu tarz protokolleri önemli bulduğunu ifade etti.

Yurt içi ve yurt dışında da uluslararası üniversitelerle çeşitli anlaşmalara imza attıklarını belirten Rektör Çomaklı, Atatürk Üniversitesinin 64 yıllık bilgi ve tecrübesine yakışır çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirterek, kardeş üniversite ETÜ ile yardımlaşmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi.

İmzalanan protokolün her iki üniversiteye de hayırlı olmasını dileyen ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak ise Atatürk Üniversitesi gibi kadim bir üniversite ile ortak çalışmalar gerçekleştirmenin ETÜ’nün gücüne güç katacağına vurgu yaptı.

Ortak projelerle üniversitelerdeki bilimsel potansiyelin artırılarak topluma yansıtılmasının önemli olduğuna değinen Rektör Çakmak, üniversitelerin birlik ve beraberlikle dayanışma içerisinde olmaları gerektiğini söyledi.

KURUMSAL İLETİŞİM DİREKTÖRLÜĞÜ – 01.04.2021