Atatürk Üniversitesi

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ MERKEZİ YEMEKHANE ÇATISINDA ÇIKAN YANGIN HAKKINDA

Üniversitemiz merkezi yemekhane çatısında bugün (20.09.2022), saat 13.30 sularında henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı yangın çıkmıştır. Yangına, ilk olarak üniversitemiz itfaiye ekipleri müdahale etmiştir. Hemen ardından Büyükşehir ve ilçe belediyelerin itfaiye ekipleri ve arazözleri, DHMİ, UMKE, AFAD ve TOMA araçları ile müdahale edilerek yangın hızlı bir şekilde kontrol altına alınmıştır.

Yangın sebebiyle herhangi bir can kaybı ve yaralanma yaşanmamıştır. Yangın haberinin alınmasıyla birlikte kriz masası oluşturularak durum analizi yapılmıştır. Yangının soğutma işlemi tamamlandıktan sonra yemekhane binasında incelemelerde bulunulmuş, mutfak kısmında ve öğrencilerin yemek yediği alanda herhangi bir hasarın olmadığı tespit edilmiştir.

Yangın sonunda zarar gören yemekhane çatısının onarım işlemlerine ivedilikle başlanmış olup, konuyla ilgili tahkikat devam etmektedir.

Yangının çıkmasıyla birlikte tüm imkânlarını seferber eden; Erzurum Valiliğimiz ve tüm ilgili birimlerine, Büyükşehir Belediyemiz ile ilçe belediyelerimize, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Erzurum Müdürlüğüne, PALEN Doğalgaz ekibine ve üniversitemizin ilgili birimlerine teşekkür ediyor, üniversitemizin değerli mensuplarına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Prof. Dr. Ömer  ÇOMAKLI

Atatürk Üniversitesi Rektörü