ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDE DEVİR TESLİM TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

Atatürk Üniversitesinde 8 yıl boyunca rektörlük görevini yürüten Prof. Dr. Ömer Çomaklı, düzenlenen devir teslim töreni ile görevini Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu'na devretti.

Prof. Dr. Çomaklı: "Kalbim Atatürk Üniversitesiyle…"

Rektörlük makamında düzenlenen devir teslim töreninde bir veda konuşması yapan Prof. Dr. Ömer Çomaklı, 8 yıllık görev süresi boyunca Atatürk Üniversitesinin gelişimi ve başarısı için özveriyle çalıştığını ifade etti. Prof. Dr. Çomaklı: "Görev sürem boyunca birlikte çalıştığım tüm mesai arkadaşlarıma, üniversitemizin kıymetli akademik ve idari personeline, öğrencilere ve Erzurum halkına teşekkür ediyorum. Hep birlikte büyük işler başardık. Atatürk Üniversitesi her zaman benim için büyük bir yuva olmuştur. Bu ailenin bir ferdi ve öğretim üyesi olarak uzun yıllar üniversiteme hizmet ettim. Görev sürem boyunca önceliğimiz öğrencilerimizi her zaman değişen ve gelişen dünyada her türlü güçlüğe ve yeniliğe hızla uyum sağlayabilme yeteneğine sahip, açık görüşlü, öğrenmesini bilen, evrensel düşünen milli bireyler olarak yetiştirmek oldu. Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi vizyonuyla, üniversitemizi sadece bölgesel bir eğitim merkezi olmanın ötesine taşımayı hedefledik. Bu vizyon doğrultusunda, üniversitemizi bir araştırma üniversitesi haline getirerek, ulusal ve uluslararası alanda üniversitemizin marka değerine katkı sunacak önemli bir başarıya imza attık. Bundan sonra da üniversitemizin başarılarının artarak devam edeceğine olan inancım tamdır. Bu vesileyle; görevimi büyük bir gururla devrederken, Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu'nun bu bayrağı daha da yukarıya taşıyacağına inancımı yineliyor, görevinde üstün başarılar diliyorum" dedi.

Prof. Dr. Hacımüftüoğlu: "Bu Görevi Devralmaktan Onur Duyuyorum"

Atatürk Üniversitesinin yeni rektörü olarak görevi devralan Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu ise törende yaptığı konuşmada, böylesine köklü ve saygın bir üniversitede rektörlük görevini üstlenmenin büyük bir sorumluluğu da beraberinde getirdiğini belirtti. 67 yıllık eğitim yuvası olan ve sayısız bilim insanı yetiştirerek ülke yükseköğretimine önemli katkılar sunan Atatürk Üniversitesinin bölgesi ve ülkesi için oldukça önemli bir konumda olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Hacımüftüoğlu: "Atatürk Üniversitesi, sadece Erzurum için değil, ülkemiz için de önemli bir bilim yuvasıdır. Bu görevi devralmaktan ve Atatürk Üniversitesinin 17. rektörü olmaktan gurur ve mutluluk duyuyorum. Üniversitemizi daha ileriye taşıyacak adımları beraber atacağımız yeni bir döneme girmiş bulunmaktayız. Akademik ve idari personelimiz ile başarılı bir şekilde çalışmalarımıza devam edeceğimize hiç şüphem yoktur. Prof. Dr. Ömer Çomaklı'nın bıraktığı yerden, üniversitemizi daha da ileriye taşıyacak adımlar atmaya devam edeceğiz” dedi.

“Daha Güçlü Bir Atatürk Üniversitesini Hep Birlikte İnşa Edeceğiz”

Önümüzdeki dönemde eğitim kalitesini yükseltmenin, bilimsel araştırmaları teşvik etmenin ve toplumsal katkıyı artırmanın temel hedefleri arasında yer alacağını aktaran Prof. Dr. Hacımüftüoğlu: “Öğrencilerimizin donanımlı, akılcı ve eleştirel düşünebilen bireyler olarak yetişmelerini sağlamak en öncelikli görevimizdir. Akademik ve idari personelimizle el ele vererek, üniversitemizi ulusal ve uluslararası arenada daha da prestijli bir konuma getirmek için var gücümüzle çalışacağız. Bu süreçte, üniversitemizin değerli mensuplarının destek ve katkılarıyla, Atatürk Üniversitesini bilim, teknoloji ve kültür alanlarında daha ileriye taşıyacak adımlar atacağız. Hep birlikte, güçlü bir ekip ruhuyla, üniversitemizin geleceğini inşa edeceğiz. Bu yolculukta, üniversitemize duyduğum güven ve inançla, her bir bireyin katkısının ne kadar kıymetli olduğunun bilincindeyim. Geleceğe birlikte yürürken, daha güçlü, daha dinamik ve daha yenilikçi bir Atatürk Üniversitesini hep birlikte inşa edeceğiz. Bu duygularla, Prof. Dr. Ömer Çomaklı ile bütün çalışma ekibine üniversitemize yaptıkları hizmetten dolayı şahsım, bütün üniversite personelim ve öğrencilerimiz adına teşekkür ediyor, şahısına ve kıymetli aile fertlerine sağlık ve afiyetler diliyorum" diye konuştu.

Tören, karşılıklı olarak gerçekleşen çiçek takdiminin ardından hatıra fotoğrafı ile son buldu.

KURUMSAL İLETİŞİM DİREKTÖRLÜĞÜ – 16.08.2024