ATATÜRK ÜNİVERSİTESİNDE, BİYOMEDİKAL ÜRÜNLERİN
ÜRETİMİ VE TASARIMI ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİ

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı yönetiminde gerçekleştirilen, Sağlık, Mühendislik ile Fen Fakülteleri Biyomedikal Ürünlerin Üretimi ve Tasarımı Çalıştayı, Atatürk Üniversitesi Konukevinde gerçekleşti.

Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi kapsamında düzenlenen çalıştaya, fakülte birim ve koordinatörlüklerin yönetim kadroları katılım sağlarken, Sağlık, Mühendislik ile Fen Fakülteleri yöneticileri, 2018-2019 yıllarında gerçekleştirdikleri faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Atatürk Üniversitesi tarafından üretilmesi amaçlanan çeşitli biyomedikal ürünlerinin tasarımının konuşulduğu çalıştayda, ortak akıl arayışları ile birlikte farklı fikirler ortaya çıktı.

Biyomedikal ürünlerin üretiminde kamu kurumu ve özel kuruluşlarla iş birliği gerçekleştirilerek ortak paydada buluşulması konuları da masaya yatırılırken, tıbbi ihtiyaçlara yönelik malzeme üretiminin önemi vurgulandı.

Çalıştayda, kurum içi ve kurum dışı iletişimin güçlendirilmesi de hedeflenirken, çalıştay sonucunda oluşturulan çıktıların yol gösterici olması amaçlanıyor.

Rektör Çomaklı: “Atatürk Üniversitesinin Amacı Her Alanda Millileşmeyi Sağlamaktır”

Çalıştayın açılış konuşmasında akademisyenlere seslenen Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı; merkezlerin, birimlerin ve koordinatörlüklerin toplumla ve kurumlarla yakın temasta olmasının önemine değinerek, çeşitli iş birliklerinin yapılması gerektiğini ifade etti.

“Atatürk Üniversitesinin amacı her alanda millileşmeyi sağlamaktır” diyen Rektör Çomaklı, çalıştay sonucunda elde edilecek çıktıların, gelecekte projeye ve üretime dönüştürülerek ülkemizin yerli üretimine destek vermesi temennisinde bulundu.

Çomaklı: “Bu çalıştayımızda gerçekleşecek fikir alışverişi, Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesine önemli ölçüde katkı sağlayacaktır. Çünkü birimlerimizin birbirleriyle ve diğer kurumlarla ortak çalışma gerçekleştirmesi, üniversitemiz açısından bizlere katma değer sağlayacaktır. Üniversiteler bulunduğu şehirlerin kalkınmasına, toplumsal refaha, teknolojik ve bilimsel gelişmelere öncülük eden en önemli unsurlardır. Toplumları dönüştürmede ve geleceğe hazırlamada lokomotif rol üstlenen üniversiteler, gerçekleştireceği çalışmalarla kurumsal gelişime de katkı sağlamaktadır.

Yeni nesil üniversiteleri farklı kılan özelliklerin başında, topluma ve ülkeye katkıyı nasıl ele alacakları gelirken, benzeşen yönleri ise yepyeni araştırma ve öğrenme yöntemlerini bu doğrultuda ne kadar geliştirebilecekleri olacaktır. Bu doğrultuda üniversitelerde başlamış olan yeni nesil üniversite çalışmalarının, Atatürk Üniversitesinin gücü ve konumuyla yeni bir aşamaya ulaşacağını değerlendirmekteyiz” ifadelerini kullandı.

KURUMSAL İLETİŞİM DİREKTÖRLÜĞÜ