ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ’NDE, “ENGELLİLİK VE ERİŞİLEBİLİRLİK” FARKLI KONU BAŞLIKLARIYLA TARTIŞILDI

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında, Atatürk Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi tarafından düzenlenen “Eğitimde Erişilebilirlik” başlıklı konferans ve “Engellilik ve Erişilebilirlik” konulu panelde engel, engellilik, engellilerin yaşadıkları sorunlar ve engelsiz bir yaşam farklı boyutlarıyla ele alındı.

Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi Mavi Salon’da düzenlenen konferans ve panele, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fuat Gündoğdu, Genel Sekreter Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Neslihan Kulözü, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fuat Gündoğdu, engellilik konusunun “engelsizlik” çerçevesinde değerlendirildiği bir gündeme sahip olunduğunu, engelli olmanın, toplumsal olarak yaşamdan kopmak anlamına gelmediğini vurgularken; fırsat verildiğinde ve uygun koşullar sağlandığında engellilerin kültür, sanat ve spor gibi birçok alanda başarılı çalışmalar ortaya koyabildiklerini dile getirdi. Engelsiz yaşam üzerine gerçekleştirilen çalışmaları önemsediklerini belirten Gündoğdu, ‘engellilerin başarılarının önünde engel olmayalım, onların yaşamını kolaylaştıralım’ dedi.

Eğitimde Görme Engelliler Derneği Başkanı Emre Taşgın, ise  “Eğitimde Erişilebilirlik” başlıklı konferansında erişilebilirlik kavramını her türlü hizmetin engelli bireylerle beraber toplumun bütün kesimince kolaylıkla kullanılabilirliği odaklı tanımlarken; yapılanmalarda engellilerin koşullarının daha sonra dikkate alınmak üzere ertelenmesinden ziyade daha süreçlerin başında göz önünde bulundurulması gerektiğine dikkat çekti.

Konferansın ardından Engellilik ve Erişilebilirlik Paneline geçildi. Atatürk Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi Başkan Vekili Yrd. Doç. Dr. Hava Özkan tarafından yönetilen panelde, panelistler ise, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nden Cevat Çimen, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nden Selami Keskin, Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi’nden Arş. Gör. Yavuz Erhan Kanpolat ve Engelli Öğrenci Temsilcisi Mücahit İbrahim Öztürk oldu.

BASIN  MERKEZİ