ATATÜRK ÜNİVERSİTESİNDE GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü ANMA TÖRENİ DÜZENLENDİ

Ebediyete intikalinin 81. sene-i devriyesinde Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kentte düzenlenen çeşitli törenlerle anıldı.

Atatürk’ü anma programı Havuzbaşında bulunan Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasıyla başladı. Saatler 09:05’i gösterdiğinde sirenler eşliğinde iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ardından okunan İstiklal Marşıyla bayraklar yarıya indirildi. Devlet erkânının hazır bulunduğu törene, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı da iştirak etti.

Atatürk Üniversitesinde Hayat Durdu

Aynı anda Atatürk Üniversitesinde de anma programı düzenlendi. Gerçekleşen törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Medine Güllüce, dekan ve dekan yardımcıları, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Medine Güllüce’nin Atatürk Gençlik ve Bilim Anıtına çelenk sunumuyla başlayan tören, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sona erdi.

Düzenlenen törenlerin ardından 10 Kasım Atatürk’ü anma programı, Atatürk Üniversitesi 15 Temmuz Milli İrade salonunda Atatürk’ün sevdiği türkülerin seslendirilmesi ve oratoryom ile devam etti. Törende ayrıca; öğrenciler tarafından milli duygular barındıran şiirler okundu ve Mustafa Kemal Atatürk’ün günümüze ışık tutan görüşleri ile fikirleri anlatıldı.

“Bir Milletin Var Olma Mücadelesine Adanmış Bir Hayat”

10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Anma Programına ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını ifade eden Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı; “Ölümünün 81.yıl dönümünde bütün hayatını bir milletin var olma mücadelesi üzerine şekillendiren ve kahraman milletimizle birlikte Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedefler doğrultusunda, ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine taşımak, manevî mirası olan bilim ve aklın ışığında yoğun çaba ve çalışmalarımızla mümkün olacaktır.

Atatürk Üniversitesi bu sorumluluğun bilincinde olarak daima mükemmele ulaşmanın arayışı içerisinde Cumhuriyetin değerlerine, kazanımlarına sahip çıkmak, gelecek nesillere aktarmak, bulunduğu noktadan daha ileri seviyelere taşımak için azim ve gayret içerisinde olmaya devam edecektir” dedi.

Programın ardından Erzurum Valisi Okay Memiş, valilik tarafından organize edilen etkinliğin Atatürk Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşmesinden dolayı Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı’ya teşekkür etti.

KURUMSAL İLETİŞİM DİREKTÖRLÜĞÜ