ATATÜRK ÜNİVERSİTESİNDEN YENİ BİR İŞ BİRLİĞİ HAMLESİ

Atatürk Üniversitesi ile Iğdır Üniversitesi arasında karşılıklı kurumsal yarar adına, eğitim ve araştırma faaliyetlerinde bulunulması amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.

Her iki kurumun ortak çalışmaları desteklemek ve geliştirmek için anlaşmaya vardığı protokol, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ve Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma tarafından imzalandı.

Gerçekleşen protokolle, her iki üniversitenin öncelikli alanlarını analiz ederek, ortak çalışma alanlarını belirlemek üzere akademisyenlerin karşılıklı ziyaretler düzenlenmesi ve tanışma günleri gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.

Protokolde; Atatürk Üniversitesinin BAP yönergesinin esas alınması, uzaktan eğitim programlarında iş birliklerinin yapılması ve ortak programların açılması, Üniversite-Sanayi iş birliği kapsamında özel sektöre ulaşma konusunda ortak çalışılması, Teknokent platformunda iş birliği imkanları sağlanması, ortak proje pazarı ve kariyer günleri etkinliklerinin birlikte planlanması vb. konularda mutabakata varıldı.

Çomaklı: “Üniversitemizin 62 Yıllık Bilgi ve Tecrübesine Yakışır Çalışmalar Gerçekleştiriyoruz”

İmza töreninde konuşan Rektör Çomaklı, Atatürk Üniversitesinin var olan potansiyelini daha da geliştirmek, çeşitli konularda çevre üniversitelere destek vermek veya destek almak adına bu tarz protokollerin gerçekleştirilmesini önemli bulduğunu ifade etti.

Sadece yurt içinde değil yurt dışında da uluslararası üniversitelerle çeşitli anlaşmalara imza attıklarını hatırlatan Rektör Çomaklı, Atatürk Üniversitesinin 62 yıllık bilgi ve tecrübesine yakışır çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi.

İmzalanan protokolün her iki üniversiteye de hayırlı olmasını dileyen Iğdır Üniversitesi Rektörü Alma, Atatürk Üniversitesi gibi kadim bir üniversite ile ortak çalışmalar gerçekleştirmekten memnun olduklarını dile getirdi.

Rektör Alma, ortak projelerle üniversitelerdeki bilimsel potansiyelin, sanayiye aktarılarak ekonomik değere dönüşmesine katkıda bulunmanın ülke kalkınmasına önemli ölçüde katkı sağlayacağını belirterek, desteklerinden ötürü Rektör Çomaklı’ya teşekkür etti.

KURUMSAL İLETİŞİM DİREKTÖRLÜĞÜ