AYDIN DOĞAN İLKÖĞRETİM OKULU’NUN BAŞARILI ÖĞRENCİLERİ, REKTÖR ÇOMAKLI’YI ZİYARET ETTİ

Atatürk Üniversitesi Aydın Doğan İlköğretim Okulu’nda eğitim gören öğrenciler, Kocaeli’de düzenlenen Short Track Körfez Federasyonu Kupası’nda dereceye girerek önemli bir başarının sahibi oldular.

Kocaeli’de 24-26 Mart tarihleri arasında, Buz Federasyonu tarafından düzenlenen Short Track (kısa mesafe sürat pateni) Körfez Federasyon Kupası-2’de, Atatürk Üniversitesi Aydın Doğan birinci sınıf öğrencilerinden Defne Çiğdem, 333 metre, 222 metre ve 111 metre yıldızlarda 3 altın madalya alarak Türkiye 1.’si, ikinci sınıf öğrencilerinden Aylin Mumcu, 333 metre, 222 metre ve 111 metre yıldızlarda 3 gümüş madalya alarak Türkiye 2.’si oldu. Erkeklerde yarışan Ahmet Güralp Çalmaşur ise 4. olarak madalyanın eşiğinden döndü.

Ayrıca yine Aydın Doğan Okulu öğrencilerinden Arda Solmaz, 53. Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında, Erzurum İl Halk Kütüphanesi’nden 2016 yılının en çok kitap alan ve okuyan öğrencisi seçilerek valilik tarafından ödüllendirdi.

Öğrencileri elde ettikleri başarılardan dolayı tebrik eden ve heyecanlarına ortak olan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, üniversite olarak bilimsel çalışmaların yanında, sosyal hayata ve spor etkinliklerine de gereken önemi verdiklerini dile getirerek şunları söyledi: “Üniversite olarak, akademik çalışmalarının yanında, topluma direkt olarak temas eden sosyal, kültürel ve sağlık alanlarında da önemli çalışmaları hayata geçirdik. Çeşitli spor branşlarında da üniversitemiz takımları ve sporcuları başarılı sonuçlar elde ederek göğsümüzü kabartıyorlar. Aydın Doğan Okulu öğrencilerini de elde ettikleri bu güzel sonuçlardan dolayı tebrik ediyor,  başarılarının devamını temenni ediyorum” diye konuştu.

Minik sporcular; elde ettikleri başarılı sonuçlardan dolayı kendilerine çeşitli hediyeler veren Rektör Çomaklı ile hatıra fotoğrafı çekilmeyi de ihmal etmedi.

BASIN MERKEZİ