BERAT KANDİLİ VE DÜNYA SAĞLIK GÜNÜ MESAJI

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Berat Kandili ve Dünya Sağlık Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Rektör Çomaklı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Hiç kimseye, imandan sonra sağlıktan daha üstün bir nimet verilmemiştir”

Hz Ebubekir (r.a.)

Hayatın rutin çizgisi içinde çoğu zaman fark etmediğimiz bir şeyi bugünlerde fazlasıyla fark eder olduk. Hiç bitmeyeceğini sandığımız bir nimeti bütün bir dünya olarak kaybetme riskiyle karşı karşıyayız. Oysa daha birkaç ay önce yaşadığımız dünyanın bütün nimetlerinin sonsuz olduğu yanılgısını yaşıyorduk. Üstelik rutinin nasıl bir rahmet olduğunu fark etmeden.

Oysa bir Müslüman olarak imanımızdan sonra sağlığımızın ne büyük bir nimet olduğunu daha fazla kavradığımız bugünlerde bu iki önemli dayanak noktamızı anma vesilesi bulduk. Bugün hem mübarek Beraat Kandilini içimizde bir hüzünle olsa da idrak ediyoruz hem de Sağlık Gününü kutluyoruz.

Bizler için hayatımızda ümitsizliğin yeri yoktur. Biliyoruz ki bugünler geçecek ve yeniden kaldığımız yerden devam edeceğiz. O gün gelene kadar bizi biz yapan değerlerimize sarılarak, üstümüze düşeni yaparak ve bu zor günlerde bizim için çalışan bütün herkese minnettar olarak, elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.

Beraat Kandilimiz mübarek, Sağlık Günümüz kutlu olsun.

Prof. Dr. Ömer ÇOMAKLI
          REKTÖR