BAUM Portal Ana Sayfa İletişim ÜBYS ÖBS ePosta Portal Personel Öğrenci Görevli X

Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları

Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Tarafından Türk Dünyası Şöleni Yapıldı

24.05.2017 Çarşamba günü saat 14:00’de Nene Hatun Kültür ve Gösteri Merkezinde Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü ile Türk Dünyası Kulübü koordinatörlüğünde “TÜRK DÜNYASI KÜLTÜR ŞÖLENİ” programı gerçekleştirildi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Süleyman EFENDİOĞLU programın açılış konuşmasını yaptı. EFENDİOĞLU, konuşmasında Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümlerinin Orta Asya Türk Cumhuriyetleriyle olan bağına; bu bölümlerin Türk Dünyası ile Ülkemiz arasında kültürel bir köprü olma misyonuna vurgu yaptı ve programda emeği geçen herkese teşekkür etti. Program Türk Dünyasının çeşitli yörelerinden derlenen şiir, şarkı, gösteri ve danslarla izleyicilere kültürel bir şölen ziyafeti sundu. Programın sonunda gerçekleştirilen "Türk Dünyası Bayrak Töreni" adeta herkesi büyüledi. Program, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü öğrencilerinin Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sedat ADIGÜZEL’e yaptıkları hediye takdimiyle son buldu.