ÇEVRE DOSTU MİKROBİYAL GÜBRE ÜRETİMİ İÇİN MUTABAKATA VARILDI

Atatürk Üniversitesi ile Erzurum Büyükşehir Belediyesi (EBB) ikili iş birliğini güçlendirmek ve bölge tarımsal üretiminde temiz ve çevreci politikaları geliştirmek üzere yeni bir adım daha attı.

Birçok proje ve program kapsamında bir araya gelen, şehrin, bölgenin ve ülkenin gelişimine katkı sunmak üzere ortak çalışmalar yürüten Atatürk Üniversitesi ile Erzurum Büyükşehir Belediyesi, yeni bir proje kapsamında bir araya geldi.

Başkan Mehmet Sekmen’in ev sahipliğinde gerçekleşen görüşmeye, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Rektör Yardımcısı Ayşe Bayrakçeken Yurtcan, Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümünden Doç. Dr. Fatih Dadaşoğlu ve Fen Fakültesi Biyoloji Bölümünden Prof. Dr. Özlem Barış ile EBB Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Kılıç katıldı.

Rektör Çomaklı: “Çevre ve İnsan Sağlığı İçin Yenilikçi Uygulamalar Geliştiriyoruz”

Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi kapsamında belirlenen hedeflerden birini daha gerçekleştirmek için atılan bu adımın oldukça önemli olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı: “Bölge tarımsal üretiminde, ürüne ve yöreye uygun mikrobiyal çözümler ile kimyasal gübre kullanımını azaltarak çevre ve insan sağlığı için yenilikçi uygulamalar benimseyen bir anlayışla Çevre Dostu Mikrobiyal Gübrelerin Üretimi Projesi için Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen ile mutabakata vardık. Üniversitemizin akademik bilgi birikimini, belediyemizin geniş hizmet alanı ve saha tecrübesiyle birleştireceğimiz bu çalışmanın hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkürlerimi iletiyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Sekmen: “Tarımsal Verimliliğe Önemli Katkı Sağlayacak”

Yapılan çalışmaların katma değeri yüksek ürünlere dönüşmesi için yeni iş birliği alanları oluşturduklarını aktaran Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, bölgenin tarımsal üretimine önemli katkılar sağlayacağına inandığını, bu çalışmanın uygulamaya geçmesiyle birlikte verimliliğin de aynı ölçüde artacağını söyledi. Erzurum’un gelişmesi, büyümesi ve gelecek nesiller için daha yaşanabilir bir kent haline gelmesi için var güçleriyle çalıştıklarını aktaran Başkan Sekmen, mutabakata varılan bu çalışmanın da aynı düşünceyle gerçekleştiğini aktararak hayırlı olması temennisinde bulundu.

İki kurum arasında gerçekleşen görüşme, Fen Fakültesi Biyoloji Bölümünden Prof. Dr. Özlem Barış’ın Çevre Dostu Mikrobiyal Gübrelerin Üretimine yönelik sunumuyla sona erdi.

KURUMSAL İLETİŞİM DİREKTÖRLÜĞÜ – 17.09.2021