“DEVRALDIĞIMIZ BAYRAĞI DAHA YUKARI TAŞIYACAĞIZ”

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, üniversite personelinin düşünce ve taleplerini dinlemek için fakülte ziyaretlerine devam ediyor.

Atatürk Üniversitesine büyük hizmetler yapıldığını ve büyük emeklerle bugüne gelindiğini belirten Rektör Çomaklı, devraldığımız bu bayrağı, daha yukarı taşımak için “elimizden gelenin fazlasını yapmalıyız” dedi.

Hukuk, Su Ürünleri, Mimarlık ve Mühendislik Fakülteleri ile Yabancı Diller Yüksekokulu ve Erzurum Meslek Yüksekokulu’nu ziyaret eden Rektör Çomaklı, öğretim üyelerinin görüş ve önerilerini dinledi, fakültelerinde öğrenim gören öğrencilerle bir araya geldi.

Hukuk Fakültesi’nin idari ve adli yargı sınavlarındaki başarılarının devamını dileyen Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, dil eğitimi içinde ekstra kurslar açıldığını ve yurtdışına daha çok akademisyen ve öğrenci göndererek ikinci hatta bir üçüncü dil öğrenme adına tüm imkânların kullanıldığı belirtti.

Atatürk Üniversitesi Meslek Yüksekokulunun Türkiye’de bir model olmasını istediğini de söyleyen Çomaklı, eğitim müfredatının değişmesi gerektiğinin altını çizdi.

Ülkemizin, dünya patent başvuru sıralamasında hak ettiği yerde olmadığına dikkat çeken Çomaklı, mühendislik ve tıp fakültelerinin bu konuda üniversitemizin bayraktarlığını yapması gerektiğine vurgu yaptı.

Atatürk Üniversitesinin master planının hazırlandığını ve bundan sonra yerleşkede yapılacak her türlü düzenlemenin bu plan dahilinde gerçekleştirileceğine değinen Çomaklı, çevre düzenlemelerinin de devam ettiğini söyledi.

Tercih döneminde öğrencilere Su Ürünleri Fakültesi hakkında yeterli bilgi verilmediğini söyleyen Çomaklı: “Eğer fakültemiz tüm yönleriyle anlatılırsa, su yönünden oldukça zengin olan ülkemizde Su Ürünleri Fakültesi, bu alana ilgi duyan öğrenciler tarafından daha fazla tercih edilecektir” ifadelerini kullandı.

BASIN  MERKEZİ